Τι θα λέγατε για κυριακάτικη πεζοπορία στα αισθητικά δάση της Δίρφης και του Ξηροβουνίου;

Υποδεχτείτε τον Φεβρουάριο με ενέργεια και δράση, με μια πολύ ιδιαίτερη πεζοπορία με την ομάδα Combo.

Ξεσκονίστε τα ορειβατικά σας και βάλτε μπρος για μια πανέμορφη χειμερινή πεζοπορία αυτή την Κυριακή 6/1 με την ομάδα Combo, γύρω από τη γυμνή κορυφή της Δίρφης και κάτω από τις χαράδρες του Ξηροβουνίου, όπου απλώνεται ένα πλούσιο χαλί από έλατα, δρυς, καστανιές και πλατάνια. 

Εκεί βρίσκονται μονοπάτια χαραγμένα από αιώνες, που ένωναν τα απομονωμένα χωριά που «βλέπουν» Αιγαίο με τα κοντινά, στα δυτικά των δύο δύσβατων ορεινών όγκων. Σε δύο από αυτούς τους παλιούς πεζοπορικούς άξονες θα περπατήσετε με τους Combo αυτή την Κυριακή, με αρχή και τέλος τη γραφική και πανέμορφη Στενή.

Το μονοπάτι της ανάβασης, που εάν το περπατήσει κάποιος μέχρι το τέλος του βγάζει στους Στρόπωνες και την Χιλιαδού, εσείς θα το αφήσετε στο ψηλότερο σημείο του, στο διάσελο ανάμεσα στα δυο βουνά, τη λεγόμενη «Ράχη Συκά». Απ’ εκεί θα πιάσετε το μονοπάτι της επιστροφής που ξεχωρίζει για τις σπάνιες ομορφιές του με τα πλούσια σε τρεχούμενα νερά και τα δέντρα να μας σκεπάζουν, που θα μας φέρει πίσω στη Στενή.

Το μέρος είναι πανέμορφο για πεζοπορία, το χιόνι θα το κάνει ομορφότερο και τα παιχνίδια στο χιόνι θα το απογειώσουν!

Πρόκειται για μια απόσταση 8,35 χιλιομέτρων που θα διανύσετε σε 5 ώρες, με βαθμό δυσκολίας +1 λόγω του χιονιού και μέγιστο υψόμετρο 1006 μέτρα.

​Το κόστος ​της εκδρομής είναι €25 για τα Loyal Μέλη του Combo (άμεση κατοχύρωση θέσης και πληρωμή στο comboBus), και €30 για πληρωμή στην τράπεζα (τα τραπεζικά έξοδα επιβαρύνουν εξ’ ολοκλήρου τον καταθέτη) μετά την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου και τα περιλαμβάνει όλα -μετακινήσεις με πούλμαν, οργάνωση καθοδήγηση, φόρους- εκτός από τα προσωπικά έξοδα.

Info
Combo Hiking Trails Σ2-Σ3
στις 6/2

About the Author

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα