Η Meta του Facebook έρχεται στην Ελλάδα –Εξαγοράζει πατρινή startup

Ένα νέο μεγάλο deal αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες, καθώς η εταιρεία Meta ετοιμάζεται να εξαγοράσει την πατρινή startup Accusonus.

Πρόκειται για μια εταιρεία λογισμικού επεξεργασίας ήχου, που ιδρύθηκε από τον Αλέξανδρο Τσιλφίδη, Ηλία Κοκκίνη και Μιχάλη Τζάννε και έτερο μέτοχό της, το κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών Big Pi Ventures, συμφερόντων Μάρκου Βερέμη, σε αποτίμηση (enterprise value) που κινείται στην περιοχή μεταξύ 70 και 100 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ απασχολεί πάνω από 50 άτομα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της «Ημερησίας», η μητρική εταιρεία της Meta θέλει να δημιουργήσιε ένα ένα ευρύτερο οικοσύστημα με τη μεταφορά άλλων έργων από τις διεθνείς δραστηριότητες του Facebook που συνδέονται με την επεξεργασία ήχου κάτω απ’ την «ομπρέλα» ελληνικής θυγατρικής που θα συσταθεί.

Επιθυμία της είναι η ελληνική startup να παρέχει λύσεις ήχου που απαιτεί ο κόσμος εικονικής πραγματικότητας ή metaverse που αναπτύσσει ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός.

Άλλωστε, ο επικεφαλής στο οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, είχε αποκαλύψει, μέσω twitter, ότι έρχονται δύο μεγάλα deal. «Αυτή την εβδομάδα δύο μεγάλες εξαγορές από αμερικάνικες εταιρείες, ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και προπομπός επενδύσεων», έγραψε.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει ανακοινωθεί η εξαγορά της Viva Wallet από την JP Morgan.

About the Author

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα