Πώς να φέρετε την Άνοιξη στο σπίτι σας

Την πιο όμορφη εποχή του χρόνου είναι σίγουρα καλύτερα να την απολαμβάνουμε κοντά στη Φύση. Επειδή, όμως, στους ανθρώπους της πόλης η Φύση πέφτει λίγο μακριά και οι χρόνοι είναι περιορισμένοι, κάνουμε μικρές αλλαγές στο σπίτι και του ανοίγουμε το δρόμο να «ανθίσει» και να μας φτιάξει τη διάθεση.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε την Άνοιξη; Τα λουλούδια. Το χρώμα και η μυρωδιά τους. Το πόσο χρωματίζουν ένα μέρος όταν ανθίζουν. Γιατί αυτό το μέρος να μην είναι το σπίτι σας; Αγοράστε πολύχρωμα μπουκέτα από το ανθοπωλείο και γεμίστε τα βάζα σας σε διάφορα σημεία του σπιτιού.

Οι ορχιδέες σε διάφορα χρώματα είναι μια ιδανική επιλογή για να τοποθετήσετε σε ένα φωτεινό παράθυρο και να του δώσετε μια ανοιξιάτικη εσάνς.

Δεν σας βολεύουν τα λουλούδια επειδή δεν κρατάνε πολύ καιρό; Πάρτε μερικά πράσινα φυτά. Τα φυτά μέσα στο σπίτι δίνουν μια αίσθηση χαλάρωσης, ομορφαίνουν το χώρο και φέρνουν οξυγόνο και ζωή μέσα στο σπίτι. Μικρά, μεγάλα, ανθεκτικά και μη, όλα έχουν την ομορφιά τους.

Αν αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε να φροντίσετε φυτά εσωτερικού χώρου κι ότι θα… πεθάνουν στα χέρια σας, μπορείτε να προμηθευτείτε μερικά κακτάκια ή παχύφυτα που δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις σε πότισμα και φροντίδα και να τα τοποθετήσετε σε μια ωραία γωνιά του σπιτιού. Εύκολα και ανθεκτικά φυτά για το σπίτι είναι επίσης η ζάμια και η σανσιβέρια που θέλουν πότισμα περίπου 1 φορά τον μήνα και είναι ό,τι πρέπει για αρχάριους.

Πέρα από τα φυτά, η Άνοιξη θέλει και λίγη φωτεινότητα παραπάνω. Βγάλτε τα σκουρόχρωμα, χειμωνιάτικα καλύμματα από τους καναπέδες και επιλέξτε ανοιχτόχρωμα, τα οποία θα χαρίσουν φως στο σαλόνι και θα το κάνουν να φαίνεται μεγαλύτερο.

Αντίστοιχα, μπορείτε να κάνετε το ίδιο και με τα μαξιλάρια του καναπέ, επιλέγοντας ανοιχτόχρωμα ή παιχνιδιάρικα χρώματα.

Και το πιο σημαντικό! Ανοίξτε (ή βγάλτε τελείως) τις κουρτίνες και αφήστε το φως να ξεχειλίσει μέσα στο σπίτι. Αν μπορείτε να κάνετε μόνο ένα από όλα τα παραπάνω, κάντε αυτό!

About the Author

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα