Τι να κάνετε και τι να προσέξετε με το lip liner

Το lip liner μπορεί είτε να τελειοποιήσει το βάψιμο των χειλιών μας αν γίνει σωστά, είτε να καταστρέψει ολοκληρωτικά το μακιγιάζ μας, αν γίνει με λάθος τρόπο. Γι’ αυτό προσέξτε τα παρακάτω.

Τα έντονα και καλοσχηματισμένα χείλη πάντα θα είναι το ζητούμενο. Η γραμμή, όμως, ανάμεσα στα τέλεια χείλη και τα υπερβολικά και αφύσικα, είναι λεπτή. Όσο αυτή του lip liner. Τι πρέπει, λοιπόν, να θυμόμαστε όταν το χρησιμοποιούμε;

Οι έντονες γραμμές είναι ό,τι χειρότερο μπορείτε να κάνετε στα χείλη σας. Μην τραβήξετε μια έντονη γραμμή στα χείλη σας ως περίγραμμα. Ο λόγος που φοράμε το lip liner είναι για να προστατέψουμε το κραγιόν μας από το να ξεφύγει και να διαγράψουμε τα όριά του. Αν, όμως, κάνουμε τη γραμμή έντονη, με το πέρασμα της ώρα τείνει να χαλάει, δίνοντας τελικά άσχημο αποτέλεσμα στα χείλη.

Οι καλύτερες φυσικές κούρες για υπέροχα χείλη

Εξίσου λάθος είναι να επιλέξετε ένα πολύ σκούρο lip liner για να κάνετε το περίγραμμα, το οποίο έχετε συνδυάσει με ένα πιο ανοιχτόχρωμο κραγιόν. Το μολύβι χειλιών είναι για να διαγράψει τα χείλη σας κι όχι να δημιουργήσει ένα ορατό περίγραμμα.

Αυτό που χρειάζεται είναι το lip liner και το κραγιόν να αναμειγνύονται καλά. Για να το πετύχετε, πρέπει να τραβήξετε μια πολύ απαλή γραμμή στο περίγραμμα, σαν να σκιάζετε τα χείλη σας. Μπορείτε, επίσης, να μην τραβήξετε τη σκίαση σε όλο το περίγραμμα των χειλιών, αλλά στο κεντρικό τμήμα πάνω από το τόξο του έρωτα και αντίστοιχα στην κάτω περιοχή. Ό,τι κι αν κάνετε, ακολουθήστε τη φυσική γραμμή των χειλιών σας και μην μπείτε στον πειρασμό να σχεδιάσετε το περίγραμμα πιο έξω.

Μια ακόμη τεχνική που μπορείτε να ακολουθήσετε είναι να σκιάσετε το περίγραμμα κι έπειτα να γεμίσετε και τα χείλη σας με το lip liner. Έπειτα, μπορείτε να εφαρμόσετε από πάνω το κραγιόν σας σε ταιριαστή απόχρωση.

About the Author

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα