ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΟΥΖΕΣΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Το λούσιμο είναι μια προσωπική υπόθεση. Παρ’ ότι γενικά οι δερματολόγοι συστήνουν κάτι πολύ συγκεκριμένο, δηλαδή ένα λούσιμο ανά δυο με τρεις το πολύ ημέρες (διάβασε το αναλυτικό άρθρο εδώ), οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε του κεφαλιού μας (pun intended). Το σύνηθες για την πλειοψηφία είναι να μην μπορούν να μειώσουν την συχνότητα σε λιγότερο από μέρα-παρά-μέρα, ενώ κάποιοι μπορεί να λούζουνται και καθημερινά. Κάτι που, σύμφωνα με τους δερματολόγους, μπορεί να προκαλέσει θέματα στο τριχωτό της κεφαλής, όπως ξηροδερμία, ερεθισμό ή ακόμα και ανισορροπία του PH.

Η παραπάνω πληροφορία, σίγουρα μπορεί σε ένα βαθμό να αποτρέψει όσους λούζονται καθημερινά, και δεν γνωρίζουν τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτό. Τι μπορεί όμως να κάνει κάποιος που γυμνάζεται κάθε μέρα; Πως γίνεται μετά από τόσο ιδρώτα να μην λουστείς;

Photo of Woman Jogging Down Stairs

Σύμφωνα με την celebrity κομμώτρια, Riawna Capri, κάτι τέτοιο δεν είναι τελικά απαραίτητο. “Ο κόσμος σκέφτεται ‘ω θέε μου, έκανα γυμναστική και οπότε πρέπει οπωσδήποτε να λουστώ’. Όχι δεν χρειάζεται να λουστείς, αρκεί μόνο να ξεπλύνεις τα μαλλιά με νερό. Αν το σκεφτείς, όταν ιδρώνουμε, παράγουμε νερό και αλάτι (τα συστατικά του ιδρώτα), σαν αυτά τα προϊόντα δηλαδή που σου δίνουν beach waves. Οπότε αρκεί να μπεις στο ντους και να απομακρύνεις το αλάτι απλώς με νερό.”

Woman Washing Her Hair

Κοινώς, η ίδια η γυμναστική δεν ‘βρωμίζει’ τα μαλλιά, αφού ο ιδρώτας δεν είναι τίποτε παραπάνω πέρα από νερό και αλάτι, σύμφωνα τουλάχιστον με τα λεγόμενα της Capri. Με αυτό το δεδομένο, δεν είναι απαραίτητο να λούζεις τα μαλλιά σου κάθε φορά που γυμνάζεσαι, ιδίως αν το κάνεις καθημερινά. Μαζί λοιπόν με το καλό που κάνεις στα μαλλιά σου με αυτή τη “στρατηγική”, κερδίζεις σίγουρα και χρόνο από την πρωινή σου ρουτίνα (υποθέτοντας ότι γυμνάζεσαι πριν την δουλεια). Την επόμενη φορά λοιπόν που θα κάνεις την γυμναστική σου, (και εφόσον τα μαλλιά σου είναι ήδη καθαρά), μην λουστείς με σαμπουάν, αλλά απλά βρέξε τα, για να απομακρύνεις τον ιδρώτα. Στην συνέχεια πέρνα ένα πιστολάκι, και ολοκλήρωσε με ένα ενυδατικό λαδάκι θρέψης στις άκρες. Τα μαλλιά σου θα σε ευχαριστούν.

About the Author

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα