Τα αγαπημένα μας καλοκαιρινά κοκτέιλ και μοκτέιλ

Ο καιρός έχει ζεστάνει για τα καλά και τι καλύτερο από ένα δροσερό κοκτέιλ ή μοκτέιλ;  Είτε απολαμβάνετε τις διακοπές σας, είτε απλά χαλαρώνετε στο σπίτι σας, έχουμε να σας προτείνουμε μερικά καλοκαιρινά κοκτέιλ και μοκτέιλ!

Bahama mama breeze

Το Bahama mama breeze είναι ένα κοκτέιλ που σίγουρα θα σας κρατήσει δροσερές σε μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα. Αυτό το ρόφημα παίρνει την απολαυστική φρουτώδη γεύση του από συστατικά εμπνευσμένα από τροπικές πηγές: χρυσό ρούμι, χυμός ανανά, λικέρ καρύδας, λικέρ μπανάνας και μια δόση χυμού πορτοκαλιού.

Όλα είναι αναμεμειγμένα σε ένα ποτήρι με τριμμένο πάγο. Ένα τέλειο ποτό για την πισίνα ή την παραλία, είναι φτιαγμένο για να το σερβίρετε με μια χάρτινη ομπρέλα σε έντονα χρώματα και φέτα λάιμ.

Συστατικά

250 ml ρούμι

250 ml χυμό ανανά

250 ml χυμό πορτοκαλιού

125 ml λικέρ μπανάνας

125 ml λικέρ καρύδας

Εκτέλεση

Χρησιμοποιώντας μια μεζούρα και ένα σέικερ για κοκτέιλ, ανακατέψτε τα υλικά όλα μαζί, προσθέστε μερικά παγάκια κι ανακινήστε μέχρι να κρυώσει. Στη συνέχεια, περάστε μια φέτα λάιμ γύρω από το χείλος του ποτηριού που θα σερβίρετε το κοκτέιλ. Σουρώστε το σέικερ και ρίξτε το ποτό στο ποτήρι.

Κάντε το mocktail

Για να φτιάξετε ένα moctail Bahama Mama Breeze, παραλείψτε το λικέρ μπανάνας, αντικαταστήστε το λικέρ καρύδας με γάλα καρύδας κι αντικαταστήστε το ρούμι με σόδα λάιμ.

Piña colada

Η Piña colada είναι ένα πολύ γνωστό καλοκαιρινό κλασικό κοκτέιλ. Ένα μείγμα παγωμένου χυμού ανανά, κρέμας καρύδας και ρούμι απλώνεται πάνω από θρυμματισμένο πάγο για το πιο δροσιστικό κοκτέιλ. Αν και υπάρχουν πολλές παραλλαγές σε αυτό το δημοφιλές ποτό, μας αρέσει αυτή η κλασική συνταγή.

Συστατικά

500 ml λευκό ρούμι

1 φλιτζάνι παγωμένος ανανάς

1/2 φλιτζάνι χυμό ανανά

250 ml κρέμα καρύδας

Εκτέλεση

Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ κι ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξτε σε ένα ποτήρι κοκτέιλ και σερβίρετε με μια φέτα ανανά ως γαρνιτούρα.

Κάντε το mocktail

Για να φτιάξετε ένα mocktail piña colada, αντικαταστήστε το ρούμι με 250 ml χυμό ανανά και επιπλέον 250 ml κρέμα καρύδας.

About the Author

Σχετικά άρθρα