HAIR FROSTING: Η ΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟ BALAYAGE ΤΟ 2022

Ναι, με κάθε νέα χρονιά, παίρνουμε και μία σειρά νέων τάσεων. Φυσικά, κάποιες από αυτές αναγκαστικά εξοστρακίζουν μία παλιότερη. Αυτό φαίνεται ότι θα συμβεί φέτος με το hair frosting, την τεχνική που έρχεται να πάρει τη θέση του balayage στις ζωές και τα μαλλιά μας.

Τι είναι το hair frosting; Συνοπτικά θα λέγαμε μία πιο ήπια και με φυσικό αποτέλεσμα μορφή balayage και ανταυγειών. Συγκεκριμένα, είναι το ξάνοιγμα σε μία ψυχρή ξανθιά απόχρωση μεμονωμένων τριχών ή πολύ μικρών τουφών. Μάλιστα, μπορείς να προτίμησεις να ανοίξεις και αυτές, που πλαισιώνουν το πρόσωπό σου, για να δημιουργήσεις και ένα contouring μαλλιών. Στο τέλος, το hair frosting έρχεται και δημιουργεί ένα κοντράστ με τα υπόλοιπα πιο σκούρα μαλλιά, με τις ψυχρές ξανθές τρίχες να μπλέκονται μέσα τους, δημιουργώντας ένα εφέ αλατοπίπερου. Στην ουσία, το ίδιο το όνομα της τεχνικής προκύπτει, επειδή οι βαμμένες τρίχες, όπως πέφτουν στα πιο σκούρα μαλλιά, θυμίζουν την πάχνη (frosting), που καλύπτει τα δέντρα.

Ναι, η όλη τεχνική θυμίζει αρκετά το balayage, αλλά έχει δύο πολύ βασικες διαφορές, πέρα από το ότι δεν είναι τόσο έντονη. Από τη μία, στο hair frosting χρησιμοποιούμε μεμονωμένες τρίχες ή πολύ μικρές τούφες, όπως προαναφέραμε, ενώ στο balayage βάφονται μεγαλύτερα κομμάτια των μαλλιών μας. Από την άλλη, το balayage χρησιμοποιεί συνήθως θερμά χρώματα και όχι ψυχρά, όπως συμβαίνει στο hair frosting. Επιπλέον, η νέα αυτή τάση έχει το ατού ότι θέλει εξαιρετικά λίγη συντήρηση, αφού απλά τα βαμμένα πιο ξανθά μαλλιά μπλέκονται με τα υπόλοιπα πιο σκούρα.

Αν θες να το δοκιμάσεις, είναι πιθανό ο κομμωτής σου να μην γνωρίζει τον όρο hair frosting. Οπότε, για να μην έχετε μπερδέματα, δείξ’ του μία φωτογραφία, που δείχνει το αποτέλεσμα που θες, αλλά και ζήτησε του να προσθέσει ψυχρούς τόνους, πάνω σε μία πιο σκουρόχρωμη βάση, αλλά με πιο διακριτικό τρόπο από αυτόν, που συνήθως ακολουθεί για τις κλασικές ανταύγειες.

About the Author

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα