ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ ΤΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ; ΝΑ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΣΟΥ

Γενικά η γυμναστική έχει αρκετά θετικά οφέλη για την επιδερμίδα μας. Το βασικότερο είναι ότι κρατάει σε υγιή επίπεδα την κορτιζόλη του οργανισμού μας, μία ορμόνη που, αν αυξηθεί, μπορεί να οδηγήσει σε ξεσπάσματα ακμής ή να σπάσει το κολλαγόνο της επιδερμίδας μας, προκαλώντας ρυτίδες και κρέμασμα. Παράλληλα, η γυμναστική ενισχύει την παραγωγή του κολλαγόνου.

Ωστόσο, αν δεν προσέξεις, μπορεί να έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα. Αν δεν φροντίσεις την επιδερμίδα σου, αμέσως μετά τη γυμναστική σου, αυξάνεις τις πιθανότητες ιδρώτας και ρύποι να καταλήξουν στους πόρους σου, μαζί με νεκρά επιδερμικά κύτταρα και βακτήρια, που θα οδηγήσουν σε ξεσπάσματα ακμής. Προσπάθησε, λοιπόν, να κάνεις ό,τι μπορείς.

Βγάλε αμέσως τα ρούχα σου

Αυτό σε αφορά κυρίως αν γυμνάζεσαι με στενά ρούχα, όπως είναι το κολάν. Φρόντισε να τα βγάλεις, όσο πιο σύντομα γίνεται. Ο λόγος είναι ότι τα συγκεκριμένα ρούχα δεν επιτρέπουν στο σώμα σου να αναπνεύσει. Έτσι, έλαια και νεκρά επιδερμικά κύτταρα μένουν κολλημένα δίπλα στην επιδερμίδα σου όση ώρα τα φοράς. Ώρα με την ώρα, αυξάνονται και οι πιθανότητες για ένα ξέσπασμα ακμής στο σώμα σου.

Πλύνε γρήγορα το πρόσωπό σου

Αυτή πρέπει να είναι από τις πιο άμεσες κινήσεις σου. Χρησιμοποίησε ένα καθαριστικό προσώπου, που θα προσφέρει βαθύ καθαρισμό και θα απομακρύνει από τους πόρους σου ό,τι μπορεί να προκαλέσει ξέσπασμα ακμής, όπως έλαια, ιδρώτα και ρύπους. Οι καλύτερες επιλογές είναι προϊόντα είτε με σαλικυλικό οξύ, είτε με υπεροξείδιο του βενζοϋλίου.

Latest Biore GIFs | Gfycat

Μην κάνεις scrub

Λογικά στη γενικότερη ρουτίνα περιποίησης σου περιλαμβάνεται και κάποιο scrub. Αυτή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να το χρησιμοποιήσεις. Μόνο κακό θα σου κάνει. Μετά τη γυμναστική το δέρμα μας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και είναι επιρρεπές σε μικροεκδορές. Οπότε η απολέπιση είναι το τελευταίο, που του χρειάζεται.

Εφάρμοσε ένα ήπιο serum

Ένα ήπιο serum μπορεί να βοηθήσει αρκετά την επιδερμίδα σου να ηρεμήσει μετά τη γυμναστική. Θα καταπολεμήσει ερεθισμούς και κηλίδες, ενώ παράλληλα θα σου δώσει μία υγιή φυσική λάμψη. Σε κάθε περίπτωση, προτίμησε κάποιο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά για το δέρμα σου.

Brightening Skin Serum – Ilana

Χρησιμοποίησε ειδικό σαπούνι για το σώμα σου

Η μυκητιασική ακμή είναι εξαιρετικά συχνό φαινόμενο στους ανθρώπους, που γυμνάζονται. Ξεχωρίζει από την κλασική ακμή στο ότι προκαλεί λευκά στίγματα και ερεθισμό του δέρματος. Ο τρόπος να την αποφύγεις είναι απλός. Προτίμησε να πλύνεις το σώμα σου εναλλάξ με αντιβακτηριακά σαπούνια και με αντιμυκητιακά σαπούνια. Αυτά θα σε βοηθήσουν ακόμα κι αν ήδη έχεις εμφανίσει μυκητιασική ακμή.

Pin on Must Haves

About the Author

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα