CREME BRULEE ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ TIKTOK

Υπάρχουν πολλοί λόγοι να αγαπάμε το διαδίκτυο. Ένας από αυτούς είναι ότι μάς βρίσκει εύκολους τρόπους να κάνουμε δύσκολα πράγματα. Ειδικά όσον αφορά τη ζαχαροπλαστική, που υπό κανονικές συνθήκες πρέπει να αντιμετωπίζεται με μαθηματική ακρίβεια. Σε ελάχιστα βήματα ή με ελάχιστα υλικά, έχουμε μάθει πλέον να φτιάχνουμε κέικ, brownies και dalgona coffee 

Η νέα μας ανακάλυψη ήρθε από το TikTok. Χάρη στον Shef Shaquille, πλέον ξέρουμε τον τρόπο να κάνουμε τη δική μας σπιτική creme brulee, με μόλις τρία υλικά. Η συνταγή του είναι τόσο απλή, ώστε κι άλλοι χρήστες να έχουν ήδη αρχίσει να τη δοκιμάζουν σε δικά τους βίντεο. Χρειάζεσαι μόνο παγωτό βανίλια, έναν κρόκο αυγού και ζάχαρη. Μπορείς, μάλιστα, να δοκιμάσεις και διαφορετικές γεύσεις, αλλάζοντας το παγωτό και βάζοντας ένα ολόκληρο αυγό αντί μόνο τον κρόκο του.  

Τα βήματα για την σπιτική creme brulee σου

Η διαδικασία είναι τρομερά εύκολη. Βάλε ένα μπολ με παγωτό στον φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει. Ανακάτεψε καλά το λιωμένο παγωτό με τον κρόκο του αυγού και ρίξε το μείγμα σε ένα κεραμικό φορμάκιΒάλ’ το σε ένα ταψάκι, το οποίο θα γεμίσεις με καυτό νερό μέχρι να φτάσει τη μέση της φόρμας. Ψήσε για 40 με 50 λεπτά, μέχρι η κρέμα να έχει γίνει στέρεα, αλλά να είναι λίγο μαλακή στη μέση. Άσε να πάρει θερμοκρασία δωματίου και τοποθέτησέ το καλυμμένο με ζελατίνη στο ψυγείο. Άσε να περάσουν τουλάχιστον δύο ώρες.  

Όταν βγάλεις το φορμάκι από το ψυγείο, άσ’ το και πάλι να επανέλθει σε θερμοκρασία δωματίου. Με τη ζάχαρη υπάρχουν δύο τρόποι να “κινηθείς”. Μπορείς να λιώσεις μία κουταλιά της σούπας στο τηγάνι μέχρι να γίνει καραμέλα και να την ρίξεις γρήγορα στην κρέμα. Διαφορετικά μπορείς να την ρίξεις αμέσως στην κρέμα και να την βάλεις να λιώσει στον φούρνο. Προσοχή μόνο στη δεύτερη επιλογή, μην την παραψήσεις.  

Τελευταίο βήμα. Πάρε το κουτάλι σου, σπάσε την καραμελωμένη ζάχαρη και απόλαυσε την creme brulee σου. 

About the Author

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα