Ετοιμάζεστε για δίαιτα; Τότε πρέπει να ξέρετε αυτά

Το νέο έτος και η περίοδος μετά τις γιορτές βρίσκει συνήθως τους περισσότερους σε κατάσταση… μάχης με τη ζυγαριά. Αν πρόκειται να κάνετε μια προσπάθεια να χάσετε τα κιλά των γιορτών ή όσα χρειάζεται, κάντε τη σωστά, γνωρίζοντας τα παρακάτω.

 Μην τρώτε κοτόπουλο καθημερινά  Η πρωτεΐνη με σαλάτα είναι μια συνηθισμένη πρακτική στη δίαιτα, αλλά δεν χρειάζεται να αποτελεί καθημερινό σας μέλημα. Φροντίστε να έχετε  ποικιλία στη διατροφή  σας, για να μην βαρεθείτε και τα παρατήσετε γρήγορα. 

Δώστε έμφαση σε φρούτα και λαχανικά  Κι εδώ πάλι χρειάζεται ποικιλία κι όχι να τρώτε την ίδια μαρουλοσαλάτα καθημερινά. Φτιάξτε σαλάτες με  πολλά διαφορετικά λαχανικά  , το καθένα εκ των οποίων έχει διαφορετικές βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, προσθέστε τους και κομμάτια φρούτων ή μετατρέψτε τες σε κυρίως γεύματα με πρωτεΐνη από  ξηρούς καρπούς  ή με προσθήκη ζυμαρικών ολικής άλεσης. 

Αποφύγετε τα γαλακτοκομικά  Περίπου το  70% του παγκόσμιου πληθυσμού   παρουσιάζει  δυσανεξία στη λακτόζη  και το αγελαδινό γάλα είναι μια σημαντική πηγή που δεν χρειάζεται να έχετε στη διατροφή σας. Τα τυροκομικά, επίσης, και το βούτυρο είναι πηγές υψηλών λιπαρών που καλό θα ήταν να μειώσετε. Χρησιμοποιήστε  εναλλακτικά φυτικά, εμπλουτισμένα γάλατα   χωρίς ζάχαρη, δοκιμάστε τη διατροφική μαγιά αντί για τυρί τριμμένο και επιλέξτε τυριά με χαμηλά λιπαρά και θερμίδες, όπως κότατζ, ανθότυρο κ.ο.κ.

About the Author

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα