Κλιματική αλλαγή: Όταν η θάλασσα καταπίνει τη γη που γεννήθηκες

Μέσα σε λίγα χρόνια το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής έγινε από ένα σχεδόν περιθωριακό θέμα που συζητούσαν κάποιοι ελάχιστοι “περίεργοι”, σε μια σκληρή πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι. Είναι αργά; Κάποιοι λένε ναι. Αλλά το μόνο που μπορούμε να κάνουμε πλέον είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι το φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη είναι το απόλυτο θέμα προτεραιότητας για όλους, απλούς πολίτες αλλά και κυρίως κυβερνήσεις.

Τα οικονομικά συμφέροντα που πλήττονται είναι τεράστια αλλά οι πυρκαγιές και οι πλημμύρες αναγκάζουν τους πάντες να στρέψουν το βλέμμα τους στο πρόβλημα. Η παγκόσμια στάθμη της θάλασσας στη Γη ανεβαίνει – και μάλιστα με ταχύτατους ρυθμούς- και απειλεί να εξαφανίσει νησιά και ακτογραμμές αλλάζοντας οριστικά τον παγκόσμιο χάρτη. Οι συνθήκες ζωής των ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη πλήττονται δραματικά.

Η παγκόσμια στάθμη της θάλασσας στη Γη ανεβαίνει – και μάλιστα με ταχύτατους ρυθμούς- και απειλεί να εξαφανίσει νησιά και ακτογραμμές αλλάζοντας οριστικά τον παγκόσμιο χάρτη. Οι συνθήκες ζωής των ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη πλήττονται δραματικά. 

About the Author

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα