Σπιτικές μάσκες ενυδάτωσης για έξτρα φρεσκάδα στις γιορτές

Καλό το μακιγιάζ και το χτένισμα των γιορτών, ωραία και τα λαμπερά ρούχα, αλλά αν το δέρμα του προσώπου μας δεν είναι ενυδατωμένο, ξεκούραστο και φρέσκο, δεν θα αναδειχτεί η ομορφιά μας στο επίπεδο που θα θέλαμε. Γι’ αυτό στρωνόμαστε στη… δουλειά από τώρα και φτιάχνουμε εύκολες, σπιτικές μάσκες που θα μας βοηθήσουν να λάμψουμε, όπως μας αξίζει. Σε συνδυασμό με ποιοτικό ύπνο και καλή διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά, η φρεσκάδα και η λάμψη θα είναι ακόμη πιο έντονες. Ξεκινάμε;

Αβοκάντο
Το αβοκάντο είναι γνωστό superfood για την υγεία του δέρματος με τα καλά του λιπαρά. Εκτός, όμως, από το να το τρώμε, μπορούμε να το χρησιμοποιούμε και σε μάσκες όπως αυτή, ώστε να πάρουμε τις βιταμίνες και την πρωτεΐνη του που βοηθούν στην ενυδάτωση. Θα χρειαστείτε ένα ώριμο αβοκάντο, 1 ασπράδι αυγού σε θερμοκρασία δωματίου και 1 κ.σ. χυμό λεμονιού. Ξεφλουδίστε το αβοκάντο και πολτοποιήστε το μέχρι να γίνει λείο και αναμείξτε το με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ. Εφαρμόστε στο πρόσωπό σας και αφήστε για 30 λεπτά. Ξεβγάλετε και συνεχίστε με την ενυδατική σας.

Μέλι
Αυτή η μάσκα είναι ιδανική για ουλές, πανάδες και σημάδια και είναι πολύ εύκολη για να τη φτιάξετε. Θα χρειαστείτε 2 κ.γ. μέλι και ½ κ.γ. χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε τα μεταξύ τους καλά, εφαρμόστε στο πρόσωπο και αφήστε για 20-30 λεπτά. Έπειτα μπορείτε να ξεπλύνετε και να συνεχίσετε με την καθιερωμένη ρουτίνα ομορφιάς σας. Μην ξεχνάτε, ωστόσο, ότι επειδή ο χυμός λεμονιού είναι ένα σχετικά δυνατό υλικό, είναι καλύτερα να μην ξεπερνάτε τις 1-2 φορές την εβδομάδα με μάσκες που το περιέχουν.

Καφές και κουρκουμάς
Τα βασικά οφέλη αυτής της μάσκας προέρχονται από την καφεΐνη και τα αντιοξειδωτικά. Αυτό σημαίνει ότι είναι ιδανική για μείωση της φλεγμονής, συμπεριλαμβανομένων των πρησμένων ματιών, ενώ τα αντιοξειδωτικά βοηθούν το δέρμα να λάμψει. Θα χρειαστείτε 1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ, 1 κ.σ. σκόνη κουρκουμά και 1 κ.σ. γιαούρτι. Ανακατέψτε τα καλά όλα μαζί σε ένα μπολ, εφαρμόστε το μείγμα στο πρόσωπό σας και αφήστε για 20 λεπτά. Αφαιρέστε με μια ζεστή, νωπή πετσέτα και συνεχίστε με την κρέμα σας.

About the Author

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα