Χειμωνιάτικη και αντιοξειδωτική καροτόσουπα με πορτοκάλι και κανέλα

Οι ειδικοί του logodiatrofis.gr προτείνουν μια πολύ γευστική, υγιεινή και πολύχρωμη σούπα που θα μπορούσε -γιατί όχι- να μπει και στο εορταστικό μας τραπέζι ως πρώτο πιάτο.

Πρωτότυπη συνταγή, πλούσια σε αρώματα για εκείνους που έχουν απαιτήσεις στη γεύση!

Χρόνος προετοιμασίας: 10΄/Χρόνος μαγειρέματος: 50΄

Υλικά (4 μερίδες):
  • 1 κιλό καρότα καθαρισμένα
  • 1 λίτρο χυμό πορτοκαλιού
  • 1 ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 2 ξύλα κανέλας
  • 1 ζωμό λαχανικών
  • 1 κ.γ. ξερό βασιλικό
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 4  κ.σ. τυρί κρέμα light
  • 4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Κάρι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα καρότα, τα χοντροκόβουμε και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι για 8΄.

Σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού, προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, την κανέλα, πιπέρι και το βασιλικό, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 40΄.

Περνάμε το μείγμα από το μπλέντερ, πετάμε την κανέλα, το ζεσταίνουμε για 2΄, προσθέτοντας το τυρί κρέμα.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ

Τα καρότα είναι πλούσια σε β-καροτένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό συστατικό, απαραίτητο για την πρόληψη διαφόρων χρόνιων νοσημάτων. Ενεργοποιεί την άμυνα του οργανισμού και ενισχύει την ποιότητα της όρασης.

Ο χυμός πορτοκαλιού προσθέτει την απαραίτητη βιταμίνη C και «αντιυπερτασικό» κάλιο.

Μία σούπα με σημαντικές διατροφικές ιδιότητες για την αποτελεσματική τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος, απαραίτητο για άτομα που εμφανίζου υψηλά επίπεδα οξειδωτικού στρες.

ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 9.750

About the Author

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα