Πάμε για αλπική πεζοπορία στον Κόζιακα

Στη Νότια Πίνδο, χαμένος κάπου ανάμεσα στα Περτουλιώτικα λιβάδια και τον κάμπο των Τρικάλων ορθώνεται επιβλητικά ο μακρόστενος όγκος του Κόζιακα, τον οποίο σύντομα μπορείτε να γνωρίσετε από κοντά.

Είστε σε φάση να αρχίσετε ξανά τις πεζοπορίες; H ομάδα Comboride κάνει μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση με αλπική πεζοπορία σε ένα πανέμορφο βουνό πυκνά δασωμένο με αυτόχθονα δάση κωνοφόρων με τα έλατα να επικρατούν στα ψηλότερα.

Μιλάμε για τον Κόζιακα, βουνό του Νομού Τρικάλων, που εκτείνεται από την Καλαμπάκα μέχρι την Πύλη Τρικάλων, όπου παντού σχηματίζονται μικρά οροπέδια που δημιουργούν θαυμάσιες διαδρομές για όλες τις εποχές του χρόνου. Είναι μεγάλος βιότοπος για την αρκούδα, που σημάδια της συναντάς σχεδόν παντού στο βουνό. Ψηλότερη κορυφή το Σημείο στα 1901 μέτρα, που αλλιώς λέγεται Αστραπή ή Χατζηπέτρου.

Για αυτό, λοιπόν, το βουνό αναχωρεί η ομάδα στις 8/10 για πεζοπορία δίχως τεχνικές δυσκολίες ή περάσματα, όπου την πρώτη ημέρα θα διανυκτερεύσετε σε καταφύγιο του Κόζιακα ή σε σκηνές μετά την πεζοπορία 3 ωρών σε δασωμένο μονοπάτι και τη δεύτερη ημέρα υπάρχει προαιρετική ανάβαση στο καταφύγιο Κορυφή Αστραπή 1901 που είναι η ψηλότερη κορυφή και στο καταφύγιο Ελάτη.

About the Author

Σχετικά άρθρα