Το matcha latte είναι το πιο υγιεινό ρόφημα του φθινοπώρου-Πώς θα το φτιάξεις

Όλοι οι λόγοι για να το δοκιμάσεις και να το απολαύσεις στο σπίτι.

Το matcha είναι ένα υλικό που βλέπουμε ολοένα και πιο συχνά σε συνταγές, ροφήματα και καταστήματα υγιεινής διατροφής. Το matcha tea θεωρείται σήμερα ένα από τα καλύτερα ροφήματα για τον οργανισμό.

Την ίδια ώρα το matcha latte γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές παγκοσμίως ενώ πολλοί λάτρεις του καφέ το έχουν αγαπήσει και εντάξει στην καθημερινότητά τους. Ουσιαστικά πρόκειται για μια ειδική μορφή πράσινου τσαγιού. Σε αντίθεση με το κλασικό latte καφέ, το matcha latte περιέχει πραγματικά φύλλα σε μορφή σκόνης. Ένα κουταλάκι σκόνης matcha σε ζεστό νερό αρκεί για να φτιάξεις το θρεπτικό αυτό ρόφημα. Ας δούμε όμως όλες τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει για τον οργανισμό.

 

Γιατί να επιλέξεις το matcha latte

Σύμφωνα με μελέτες ένα ποτήρι matcha tea ή matcha latte ισοδυναμεί με δέκα ποτήρια οποιουδήποτε άλλου πράσινου τσαγιού όσον αφορά την διατροφική του αξία και την περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες.

Πώς θα το φτιάξεις

Yλικά: 110 γρ. ζεστό νερό

2 γρ. Matcha tea σε σκόνη

μισό φλιτζάνι γάλα (ή γάλα αμυγδάλου, σόγιας κ.ά)

Eκτέλεση: Ρίξε το matcha tea στο ζεστό νερό και ανακάτεψε μέχρι να δημιουργηθεί ένας αφρός. Ζέστανε το γάλα σε μηχανή espresso. Αν δεν έχεις, μπορείς να το ζεστάνεις, χωρίς να βράσει, και να το χτυπήσεις με το μηχάνημα ανάδευσης που χρησιμοποιείται για τον φραπέ. Πρόσθεσε το γάλα πάνω από το τσάι και απόλαυσέ το.

Tips: Μπορείς να προσθέσεις στέβια, εγχύλισμα βανίλιας, κουρκουμά ή μέλι στο ρόφημα για να απογειώσεις την γεύση του.

 

About the Author

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα