10 κορυφαίοι προορισμοί για διακοπές τον Σεπτέμβριο

Οχτώ προτάσεις για ταξίδια στο εξωτερικό και δύο για να μην αποχωριστείς τις ελληνικές παραλίες στις διακοπές τον Σεπτέμβριο.

Εάν σου τύχε να έχεις άδεια τον Σεπτέμβριο και να πήζεις στην Αθήνα, μην ανησυχείς. Η καλύτερη περίοδος για διακοπές – όσο ευνοεί ακόμα ο καιρός- είναι τον Σεπτέμβριο και οι επιλογές είναι πολλές, ενδιαφέρουσες και απόλυτα οικονομικές. Το ίδιο σκέφτηκε και το ταξιδιωτικό περιοδικό Conde Nast, το οποίο  προτείνει τους 10 καλύτερους προορισμούς για διακοπές τον Σεπτέμβριο. Οχτώ εξαιρετικοί προορισμοί στο εξωτερικό σε περιμένουν στην παρακάτω λίστα, ενώ αν δε θες να αποχωριστείς τις ελληνικές παραλίες, δύο ελληνικά νησιά είναι έτοιμα να σε υποδεχτούν για αξέχαστες διακοπές τον Σεπτέμβριο.

Δείτε τους καλύτερους προορισμούς για διακοπές τον Σεπτέμβριο:

Μιλάνο

Αν και η βροχή είναι πιο συχνή στο Μιλάνο από το Μάντσεστερ, το Σεπτέμβριο το τοπίο αλλάζει και η θερμοκρασία (έως 24 βαθμούς) σας επιτρέπει να χαρείτε την πόλη άφοβα και να κάνετε τις αγορές σας για τη χειμερινή σεζόν.

Nέα Υόρκη

Για αρκετούς αποτελεί προορισμό ζωής, η Νέα Υόρκη είναι ιδανική επιλογή για τον Σεπτέμβριο, που έχει καλό καιρό αλλά και λιγότερο κόσμο από ότι τους χειμερινούς μήνες. Συνδυάστε τη Νέα Υόρκη με ταξίδι  στα Catskills για να απολαύσετε μια γλυκιά αίσθηση νοσταλγίας για κάτι που ποτέ δεν είχατε.

Σικελία

Το ζεστό κλίμα της Σικελίας, εξαιτίας των ανέμων που πνέουν από την Αφρική και οι άδειες παραλίες της αυτή την εποχή την χρίζουν ως την καλύτερη επιλογή για ήρεμες διακοπές τον Σεπτέμβριο. Παρόλα αυτά, μην αρκεστείτε στις βουτιές και εξερευνήστε τους λαβυρινθώδεις δρόμους και τις μαγευτικές μπαρόκ πόλεις. Ο Σεπτέμβριος είναι και ιδανικός μήνας για την τοπική παραγωγή φρούτων από το εθνικό πάρκο της Αίτνας, μην παραλείψετε να τα δοκιμάσετε.

Ίμπιζα και Φορμεντέρα

Τον Σεπτέμβριο η κοσμοπολίτικη Ίμπιζα σας χαρίζει απλόχερα τις ομορφιές της στο πιο ήσυχο πακέτο. Απλώστε άφοβα την πετσέτα σας στην παραλία, απολαύστε χωρίς να κουραστείτε το γεύμα σας στο πιο ωραίο παραθαλάσσιο εστιατόριο χωρίς κράτηση και κάντε την καλύτερη και πιο οικονομική κράτηση στα ξενοδοχεία της επιλογής σας.

Κέρκυρα

Το νησί του Ιόνιου πελάγους, η όμορφη Κέρκυρα αποτελεί ιδανικό προορισμό για τις περιόδους  Απρίλιος-Μάιος και Σεπτέμβριος-Οκτώβριος. Τον Σεπτέμβριο στην Κέρκυρα το πρωινό μπάνιο είναι μια ζεστή και όμορφη υπόθεση με τους δασώδεις λόφους του νησιού, που είναι ακόμη πράσινοι για απογεύματα κάτω από τις βελανιδιές και τις ελιές.

The Cotswolds

Επισκεφτείτε έναν από τους πιο γραφικούς και παραμυθένιους προορισμούς τον Σεπτέμβριο για να απολαύσετε τα γραφικά χωριά με τα ρουστίκ ξενοδοχεία.

Ζιμπάμπουε

Για αυθεντικές διακοπές στη φύση με σαφάρι στο πρόγραμμα και αμέτρητες φωτογραφίας επιλέξτε τη Ζιμπάμπουε. Τον Σεπτέμβριο ανοίγουν μερικά από τα καλύτερα καταλύματα στα εθνικά πάρκα της Ζιμπάμπουε και στους Καταρράκτες Βικτωρίας, ενώ ο ένατος μήνας του χρόνου αποτελεί το καλύτερο διάστημα για να την επισκεφτείτε, αφού η άγρια ζωή μαζεύεται σε περιοχές με νερό καθώς η θερμοκρασία αρχίζει να ανεβαίνει και η βροχή γίνεται σπάνια.

Σαντορίνη

Το πιο ρομαντικό νησί του κόσμου, η Σαντορίνη δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα. Αφήνοντας πίσω τις υψηλές θερμοκρασίες αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες της, η Σαντορίνη τον Σεπτέμβριο είναι καλύτερη από ποτέ. Η θάλασσα είναι ακόμα ζεστή, ο καιρός ευνοεί για βόλτες και εξερεύνηση, ενώ το ηλιοβασίλεμα είναι πιο ήρεμο από ποτέ με το λιγοστό του κόσμο.

Bουδαπέστη

Η Βουδαπέστη είναι μια μεγαλοπρεπής και ρομαντική πόλη, με σύνθεση ιστορία και όμορφη αρχιτεκτονική. Ο Σεπτέμβριος είναι ο πιο ξηρός μήνας της και οι μέρες παραμένουν ζεστές. Καθώς πέφτει η νύχτα οι τοπικές παμπ στολίζουν με τα φώτα τους και γεμίζουν με νεαρό κόσμο που απολαμβάνει κοκτέιλ.

Bαρκελώνη

Με ηλιοφάνεια και θερμοκρασία 19-25 βαθμούς, η Βαρκελώνη έχει το κατάλληλο κλίμα για διακοπές τον Σεπτέμβριο.Οι παραλίες αλλά και τα νυχτερινά κέντρα είναι γεμάτα, ενώ στις 11 Σεπτεμβρίου είναι η εθνικη γιορτή της Καταλονίας, που η πόλη κλείνει για παρελάσεις, συναυλίες και εορτασμούς. Ακόμα το Fiestas de la Mercι γίνεται τότε, το μεγαλύτερο φεστιβάλ της χρονιάς, που κρατάει μία εβδόμαδα και έχει εκατοντάδες μουσικούς, καρναβάλια, παραστάσεις και συναυλίες, προγραμματισμένες και μη, σε ολόκληρη την πόλη.

About the Author

Σχετικά άρθρα