Μπισκότα χωρίς ζάχαρη και αλεύρι με 2 μόνο υλικά -Πεντανόστιμα και τραγανά

Τα μπισκότα είναι ίσως το μοναδικό γλυκό σνακ που μπορούμε να απολαύσουμε ανά πάσα στιγμή.

Στο πρωινό, στο δρόμο για τη δουλειά, στον απογευματινό καφέ, τα μπισκότα πάντοτε ικανοποιούν τις γλυκές λιγούρες μας χωρίς να μας επιβαρύνουν. Ωστόσο, καθώς τα γλυκά σνακ δεν είναι και η πιο υγιεινή επιλογή, πολλές φορές διστάζουμε να υποκύψουμε στον πειρασμό.

Για να σας βγάλουμε από τη δύσκολη θέση, εμείς βρήκαμε την τέλεια συνταγή για τα πιο θρεπτικά και νόστιμα μπισκότα που μπορείτε να απολαύσετε χωρίς τύχεις καθώς δεν έχουν αλεύρι, βούτυρο ούτε ίχνος ζάχαρης.

Υλικά

  • 1 1/3 φλιτζάνι μιξ ξηρών καρπών αλεσμένων (φιστίκια, αμύγδαλα, καρύδια)
  • 2 πολύ ώριμες μπανάνες

Προαιρετικά:
Κανέλα, κάρδαμο, κομμάτια χουρμάδων

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στου;
  • Λιώνουμε τις μπανάνες με το πιρούνι και προσθέτουμε και τους ξηρούς καρπούς.
  • Με τη βοήθεια ενός κουταλιού της σούπας σχηματίζεις τα μπισκότα (1 μπισκότο= 1 κουταλιά της σούπας μείγμα).
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά, τα γυρίζουμε και τα ψήνουμε για ακόμα 10-15 λεπτά για να γίνουν χρυσαφένια.

Προαιρετικά: Αν θες τα βουτάς σε λιωμένη σοκολάτα.

Τη συνταγή πήραμε από το προφίλ της Μαρίας Μέντζελου στο Instagram.

About the Author

Σχετικά άρθρα