Η Ευρώπη την Άνοιξη σε 4 ιδιαίτερους προορισμούς

Η εποχή αυτή, κλιματολογικά, είναι μαζί με το φθινόπωρο η πιο ιδανική για ταξίδια. Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, οι περίπατοι γίνονται πιο εύκολα και η Φύση βγάζει τα δικά της χρώματα. Κι αν πρόκειται να κάνετε ένα ταξίδι στην Ευρώπη, δείτε ποιοι προορισμοί πραγματικά ξεχωρίζουν, πέρα από τα καθιερωμένα.

Δουβλίνο, Ιρλανδία
Η πρωτεύουσα της Ιρλανδίας είναι πάντα ένας ζωντανός προορισμός, αλλά την Άνοιξη ζωντανεύει ακόμη περισσότερο με τον βελτιωμένο καιρό, τα φεστιβάλ μουσικής και μαγειρικής, τις δυνατότητες πεζοπορίας κ.ο.κ. Αν έχετε τη δυνατότητα να επισκεφτείτε το Δουβλίνο στις αρχές Ιουνίου, μην χάσετε το μεγαλύτερο φεστιβάλ κήπου Bloom in the Park στο Phoenix Park, ένα από τα πιο όμορφα πάρκα της Ευρώπης. Είναι επίσης μια καλή ευκαιρία για να επισκεφτείτε το περίφημο Giant’s Causeway, μια περιοχή που αποτελεί ένα μοναδικό φυσικό τοπίο από βασάλτη που συμπεριλαμβάνεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Για τη διαμονή σας, το The Marker Hotel είναι ψηλά στις προτιμήσεις ταξιδιωτών και βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, ενώ το Ariel House προτιμούν όσοι θέλουν να μείνουν πιο έξω, στο προάστιο Ballsbridge.

Stavanger, Νορβηγία
Ένας από τους όχι και τόσο γνωστούς και δημοφιλείς προορισμούς στη Νορβηγία, το Stavanger είναι αγαπητό σε όσους κάνουν trekking και αναζητούν τα ομορφότερα τοπία της Ευρώπης. Στο συγκεκριμένο μέρος δεν χιονίζει σχεδόν ποτέ και την Άνοιξη που η φύση ανθίζει και τα δέντρα πρασινίζουν, σε συνδυασμό με τα υπέροχα σπίτια και το φως του ήλιου, το Stavanger μεταμορφώνεται. Αν σας αρέσει η περιπέτεια, βάλτε τα πεζοπορικά σας παπούτσια και ανακαλύψτε το Kjerag, που θεωρείται από τα καλύτερα trekking μέρη της Ευρώπης. Στην περιοχή υπάρχουν, επίσης, πολλές παραλίες κατά μήκος της ακτογραμμής Jaeren και είναι υπέροχα για παρατήρηση τόσο της χλωρίδας, όσο και της πανίδας της περιοχής. Για διαμονή, σημειώστε ότι το Thon Hotel και το Clarion Hotel έχουν τις καλύτερες κριτικές και θεωρούνται value-for-money, στην καρδιά της πόλης.

San Sebastian, Ισπανία
Το San Sebastian, Ντονόστια στη βασκική γλώσσα, είναι προοριμός-όνειρο για πολλούς, με ισχυρή ταυτότητα, παραδόσεις, ποιότητα ζωής, σχέση με τη Φύση και πολλά ετερόκλητα στοιχεία. Καταφέρνει να συνδυάσει με επιτυχία το παραδοσιακό με το μοντέρνο, γαστρονομικά αξιοποιεί μόνο ντόπια προϊόντα κι έχει να επιδείξει πολλά δημιουργικά πιάτα, ενώ αποτελεί μοναδικό μέρος στον κόσμο. Εκεί θα ανακαλύψετε πανέμορφες παραλίες, εξαιρετική αρχιτεκτονική, ιδιαίτερα μουσεία, ενώ αποτελεί και shopping και well-being προορισμό, που την Άνοιξη θα απολαύσετε ακόμη περισσότερο.

Πόρτο, Πορτογαλία
Δεν είναι τυχαίο που έχει ψηφιστεί 3 φορές ως ο καλύτερος ευρωπαϊκός προορισμός, καθώς είναι ένα πανέμορφο μέρος, με πολύ φιλικούς κατοίκους και ανάμεσα στα πιο ασφαλή του πλανήτη, αλλά και τα πιο ρομαντικά. Η Άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή να βολτάρετε στα ηλιόλουστα στενά δρομάκια του, να ανακαλύψετε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και να επιδοθείτε σε δραστηριότητες όπως κρουαζιέρα στις 6 γέφυρες του ποταμού Δούρου, επίσκεψη στα κελάρια για λίγο Port, ξενάγηση στην κοιλάδα του ποταμού κ.ά. Για διαμονή, το InterContinental Palacio das Cardosas hotel θεωρείται το καλύτερο 5άστερο της πόλης, ενώ για πιο Low-budget καταστάσεις δοκιμάστε το The Artist Hotel κοντά στην αγορά Bolhao ή το The House Ribeira στην καρδιά του ιστορικού κέντρου.

About the Author

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα