Vegan σοκολατένιο κέικ

Υπέροχο υγιεινό vegan κέικ με εύκολο μέτρημα υλικών, μόνο με μια κούπα!

Υλικά:

1ο μείγμα

  • 10 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 2 κ.σ. φυστικοβούτυτο
  • 1/2 κούπα ηλιέλαιο
  • 1 κούπα καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κούπα χυμός πορτοκαλιού
  • 1 συσκευασία (100γρ.) σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη λιωμένη
  • 1/2 κούπα νερό

2ο μείγμα

  • 1 κούπα βρώμη (την αλέθω στο μουλτι για να γίνει σαν σκόνη)
  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ( κοσκινισμένο)
  • 1/4 της κούπας κακάο (κοσκινισμενο)
  • 1 κ.γ βανίλια σε σκόνη
  • 2 & 1/2 κ.γ. μπέικιν παουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μούλτι χτυπάμε τα δαμάσκηνα με το φυστικοβούτυρο και το ηλιέλαιο ώσπου να γίνουν μια κρέμα. Ύστερα τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό, το νερό και τέλος την λιωμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά.
  2. Για τα στερεά υλικά, απλώς τα ανακατεύουμε όλα μαζί μεταξύ τους.
  3. Ρίχνουμε τα στερεά μέσα στο υγρό μείγμα και ανακατεύουμε ώσπου να απορροφηθούν.
  4. Αλείφουμε την φόρμα ή το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε με ηλιέλαιο και βάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά.

About the Author

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα