5 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ

Είναι μία μεγάλη αλήθεια ότι το μακιγιάζ έχει τη μαγική ιδιότητα να μας αλλάζει πρόσωπο και να μας μετατρέπει σε διαφορετικές, πιο glam εκδοχές του εαυτού μας. Όταν χρησιμοποιείται σωστά μπορεί να αποτελέσει έναν έμπιστο σύμμαχο ομορφιάς που μονίμως θέλουμε στο πλευρό μας. Με μερικές λάθος κινήσεις όμως, τα αγαπημένα μας ρουζ, concealers και πούδρες μπορούν να σαμποτάρουν την οποιαδήποτε ωραία εμφάνιση, κάνοντάς μας να μοιάζουμε με την κακιά μητριά της Χιονάτης (αφού μεταμορφώθηκε σε γριά. Πριν, το μακιγιάζ της ήταν τέλειο). Σε περίπτωση λοιπόν που κι εσύ αναρωτιέσαι ποια είναι τα βήματα που κάνεις στο καθημερινό σου makeup που μάλλον σε προδίδουν και σε κάνουν να φαίνεσαι μεγαλύτερ@, ιδού μερικά από τα πιο συχνά λάθη:

Λάθος νούμερο ένα: ο τρόπος που χρησιμοποιείς το foundation

To είδος του foundation που χρησιμοποιείς –και πώς ακριβώς το απλώνεις στο πρόσωπό σου– είναι ένα από τα πιο βασικά στοιχεία του πετυχημένου μακιγιάζ. Αν για παράδειγμα το πρόσωπό σου έχει αρκετές γραμμές ή ρυτίδες, το matte foundation ή οι πούδρες θα “σφηνώσουν” σε αυτές τις σχισμές και θα σου προσθέσουν χρόνια. Επίσης, αν θέλεις να κάνεις φουλ μακιγιάζ χρησιμοποιώντας ένα δυνατό foundation, πρέπει να είσαι έξτρα προσεκτικ@ με το είδος που θα χρησιμοποιήσεις, καθώς τα πολύ βαριά υλικά κινδυνεύουν να σου δώσουν ένα ψεύτικο και υπερβολικό αποτέλεσμα.


Λάθος νούμερο δύο: το concealer

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να κρύψεις μαύρους κύκλους, ιδιαίτερα μετά από ξενύχτια και περαιτέρω κραιπάλες. Είναι όμως εξαιρετικά σημαντικό να επιλέξεις τη σωστή απόχρωση του προϊόντος πριν το χρησιμοποιήσεις. Για κάτω από τα μάτια, το concealer σου δεν πρέπει να είναι πάνω από δύο τόνους πιο ελαφρύ από το χρώμα του δέρματός σου, ενώ για το υπόλοιπο πρόσωπο είναι απαραίτητο να βρεις το κατάλληλο χρώμα που ταιριάζει απόλυτα με το δέρμα σου.


Λάθος νούμερο τρία: υπερβολικά πολύ ρουζ

Η τακτική τού να απλώνεις το ρουζ μόνο στα “μήλα” του προσώπου σου με κυκλικές κινήσεις πολλές φορές δεν είναι η σωστή. Το πιο συχνό αποτέλεσμα είναι ένα υπερβολικά ροζ μάγουλο, το οποίο σίγουρα δεν φαίνεται φυσικό και είναι πιθανό να σου προσθέτει χρόνια ή να μην σε κολακεύει ιδιαίτερα. Επίλεξε μία πιο απαλή απόχρωση στο επόμενο ρουζ σου και άπλωσέ τη σωστά.


Λάθος νούμερο τέσσερα: η χρήση του lip liner

Είπαμε, θέλουμε ζουμερά και σαρκώδη χείλη αλλά το trend του να αρχίζουμε να τα ζωγραφίζουμε από την μύτη μας έχει περάσει από το 2014! Προτίμησε μία απόχρωση που ταιριάζει με το κραγιόν που έχεις επιλέξει και ακολούθησε τις ήδη υπάρχουσες γραμμές των χειλιών σου για ένα πιο φυσικό λουκ.


Λάθος νούμερο πέντε: οι χρωματιστές σκιές

Είμαστε τεράστιοι φαν των χρωματιστών σκιών και το έχουμε άλλωστε αποδείξει, επομένως σίγουρα δεν σου λέμε να αποφύγεις να βάφεις τα μάτια σου με όσα περισσότερα χρώματα θέλεις! Παρόλα αυτά, αφιέρωσε λίγο χρόνο στο να μάθεις να κάνεις σωστό blending των χρωμάτων μεταξύ τους, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να θυμίζει περισσότερο το μακιγιάζ του Euphoria και λιγότερο πώς ήσουν όντως βαμμέν@ όταν πήγαινες στο γυμνάσιο.

About the Author

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα