ΚΕΝΕΛ ΑΠΟ ΤΥΡΙ QUARK ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΦΡΟΥΤΑ

Βαθμός Δυσκολίας
   2
Μερίδες
   11
Ώρα μαγειρέματος
   5πμ-10πμ

Υλικά

200 γρ. φρούτα του δάσους κατεψυγμένα

5 κ.γ. φρουκτόζη

250 γρ. quark τυρί light (τυρί Φιλαδέλφεια)

Ζεστ και χυμό από 1 lime

50 γρ. κρέμα γάλακτος

1 ασπράδι αυγού

1 κ.γ. μέντα ψιλοκομμένη

Οδηγίες

Βράζουμε τα φρούτα του δάσους μαζί με το 1 κουταλάκι φρουκτόζη για 5 λεπτά. Περνάμε από σίτα και κρατάμε στην άκρη να κρυώσει. Παίρνουμε το τυρί και το ανακατεύουμε με το χυμό από το λάιμ και το ζεστ. Χωριστά χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και το ασπράδι. Μέσα στο ασπράδι ρίχνουμε τα 4 κουταλάκια φρουκτόζη και χτυπάμε λίγο ακόμη. Ύστερα ξεκινάμε να ανακατεύουμε το τυρί με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε τα ασπράδι ανακατεύοντας απαλά με μία σπάτουλα. Σε ένα πιάτο βάζουμε στον πάτο τη σάλτσα από τα φρούτα του δάσους, κάνουμε από πάνω 2 κενέλ από το μείγμα με το τυρί και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένη μέντα.

About the Author

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα