Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΤΟΥ ENCANTO ΕΞΗΓΕΙ ΓΙΑΤΙ Η JULIETA ΔΕΝ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΤΗΝ ΟΡΑΣΗ ΤΗΣ MIRABEL (Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟΣ)

Ο συν-σκηνοθέτης του Encanto Jared Bush εξήγησε στο κοινό γιατί η μητέρα της Mirabel, Julieta, που έχει την μαγική ικανότητα να θεραπεύει σχεδόν κάθε πάθηση με το φαγητό που μαγειρεύει, δεν κάνει το ίδιο και για την ίδια της την κόρη ώστε να την απαλλάξει από τα γυαλιά που φοράει.

Το ερώτημα αυτό μάλιστα φαίνεται ότι έχει απασχολήσει πολλούς φαν της ταινίας, καθώς βλέπουμε την Julieta να θεραπεύει από τσιμπήματα σφήκας έως σπασμένα χέρια. Η ταινία αυτή της Disney, που διαδραματίζεται στην Κολομβία, παρουσιάζει την οικογένεια Madrigal, της οποίας τα μέλη έχουν όλα μια μαγική ικανότητα με την οποία βοηθούν τους κατοίκους του χωριού που περιβάλλει το μαγεμένο σπίτι τους. Η μόνη που δεν έχει καμία τέτοια ικανότητα είναι η Mirabel, που από πάνω φοράει και γυαλιά.

Η Mirabel είναι ο πρώτος χαρακτήρας της Disney που φοράει γυαλιά και η εξήγηση του Bush για τον λόγο που τους οδήγησε να το κάνουν, είναι αρκετά συγκινητική. Η ηρωίδα αυτή λοιπόν βασίζεται στην επιθυμία ενός 12-χρονου κοριτσιού που είχε στείλει ένα γράμμα στην Disney ζητώντας να υπάρξει και ένας χαρακτήρας σε κάποια ταινία της που να φοράει γυαλιά. Σύμφωνα λοιπόν με τον Bush, ο λόγος που η μητέρα της Mirabel δεν θεραπεύει την όρασή της είναι γιατί δεν υπάρχει τίποτα να θεραπεύσει. Είναι κομμάτι της ίδιας της ύπαρξης και κάτι το οποίο δεν χρειάζεται να αλλάξει. Διαβάστε παρακάτω την ίδια την ανάρτησή του, που εξηγεί πως το κορίτσι αυτό, η Lowri, έκανε έναν κολοσσό όπως η Disney να την ακούσει.

Όπως εξήγησε λοιπόν παρακάτω ο σκηνοθέτης, πολλά άτομα ανάμεσα στο κοινό της Disney φορούν γυαλιά και φυσικά ταυτίζονται με την προσπάθεια της συγκεκριμένης ηρωίδας να βρει τον δικό της δρόμο προς την ζωή. Η αποκάλυψη αυτής της μικρής λεπτομέρειας, δείχνει επίσης την σκληρή δουλειά που έχει κάνει η ομάδα του Encanto για να προσφέρει στο κοινό αυτό το κινηματογραφικό αποτέλεσμα.

 

About the Author

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα