ΣΤΡΙΝΓΚ Η ΜΑΣΚΑ; O DION LEE ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΞΕΣΟΥΑΡ-ΦΕΤΙΧ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΟΔΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

Από τους πιο up-and-coming σχεδιαστές της Νεοϋορκέζικης σκηνής, ο Dion Lee έρχεται εδώ και κάποιες σεζόν ολοένα και πιο δυναμικά στο προσκήνιο. Οι μαλακές θηλυκές σιλουέτες που πλάθει σε συνδυασμό με φετιχιστικά στοιχεία γεμάτα ένταση, είναι ίσως η συνταγή της επιτυχίας που τον έχει καταστήσει έναν από τους πιο αναγνωρισμένους ανερχόμενους σχεδιαστές.

Αυτή η ‘ταμπέλα’ όπως φαίνεται μόλις άλλαξε, έπειτα από το τελευταίο του show στα πλαίσια της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης. Την Τρίτη που πέρασε, 15 του Φλεβάρη, ο Dion Lee παρουσίασε την συλλογή του Fall/Winter 2022/23 και ας πούμε ότι όλα τα βλέμματα των σαλονιών της μόδας στράφηκαν πάνω του, χάρη στην προβοκατόρικη πλην δε ευφυή του κολλεξιόν. Πλέον λοιπόν δε θα τον χαρακτηρίζαμε ανερχόμενο, αλλά μάλλον μόλις καθιερωμένο.

Τι εννοούμε με το προβοκατόρικη; Ανέμεσα στους ενδυματολογικούς κώδικες που επανέφερε, αυτούς που βρίσκονται χρόνια στον σχεδιαστικό του πυρήνα, όπως τα κολλητά πλεκτά φορέματα με τις ιδιόμορφες σιλουέτες, τα κομμάτια με βάση την αισθητική του utility, και τους ετερόκλητους κορσέδες, ο Lee πρότεινε επίσης το φετιχιστικό στοιχείο ιδωμένο από μια νέα ματιά, ίσως επηρεασμένη από τις εποχές που ζούμε.

Πιο συγκεκριμένα, είδαμε επάνω στην πασαρέλα, σε διάφορες εκδοχές, μάσκες προσώπου που παραπέμπουν σε γυναικείο εσώρουχο, κοινώς στρινγκ. Τόσο στα μοντέλα άντρες όσο και στις γυναίκες, ο σχεδιαστής, που όπως φαίνεται είναι εδώ για να μείνει, πρότεινε αυτού του είδους τις μάσκες σε διάφορα υφάσματα, από απλό λευκό βαμβακερό, ως μπεζ και μπλε ιλεκτρικ δαντέλα.

Μιλώντας στο WWD, ο Lee σχολίασε σχετικά με αυτή την κίνηση, “Ήθελα να εξερευνήσω την ιδέα του προσωπείου από αρχιτεκτονικής πλευράς, και της μάσκας, προφανώς επηρεασμένος από τα ‘καλύματα προσώπου’ που είναι τόσο στη ζωή μας τώρα – προτείνοντάς τα σαν ένα μέρος της ταυτότητάς μας πια.”

https://d1hdvmbk3kpdg7.cloudfront.net/Collections/GalleryItems/med_/_DAN0163.jpeg

Courtesy Of Dion Lee / DionLee.com

Από εμάς είναι ναι. Όχι γιατί προκειται βέβαια να φορέσουμε κάποια μάσκα-στρινγκ στην επόμενή μας βραδινή έξοδο. Του δίνουμε μπράβο επειδή με αυτή του την κίνηση έβαλε τον εαυτό του στο γκρο πλαν της σκηνής της μόδας, μια θέση που του άξιζε εδώ και καιρό.

https://d1hdvmbk3kpdg7.cloudfront.net/Collections/GalleryItems/med_/_DAN0182.jpeg

Courtesy Of Dion Lee / DionLee.com

About the Author

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα