ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΝΑ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΟ;

Προσωπικά, αν μάς ρωτάς, κι εμάς μάς αρέσει να έχουμε τα νύχια μας βαμμένα όσο πιο συχνά γίνεται. Δυστυχώς, όμως, αυτό δεν είναι πάντα δυνατό. Όχι, δεν θα σού πούμε ότι τα νύχια σου χρειάζεται να αναπνεύσουν. Θα σού πούμε, όμως, ότι η μόνιμη επαφή τους με το μανό μπορεί να έχει κάποιες αρνητικές συνέπειες στην υγεία τους. Είναι καλό, λοιπόν, όταν αυτές αρχίζουν να διαφαίνονται, να μπορείς να τις αναγνωρίσεις, έτσι ώστε να προλάβεις το κακό όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Τα σημάδια ότι τα νύχια σου χρειάζονται ένα διάλειμμα από τα μανό

Ουσιαστικά πέντε είναι τα βασικά σημάδια, που θα σού δείξουν ότι πρέπει να απομακρύνεις το μανό από τα νύχια σου για ένα διάστημα. Το πρώτο είναι άγρια και λευκά στίγματα πάνω στην επιφάνεια του νυχιού σου, η κοκκοποίηση ουσιαστικά της κερατίνης του. Το δεύτερο είναι το ξεφλούδισμα των νυχιών σου. Το τρίτο είναι οι ραβδώσεις και τα ραγίσματα. Το τέταρτο είναι ο αποχρωματισμός του νυχιού. Το πέμπτο είναι οι αφυδατωμένες παρανυχίδες.

Ωστόσο, θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι για τα παραπάνω ίσως δεν ευθύνεται η παρατεταμένη εφαρμογή μανό. Θα πρέπει να εξετάσεις και το ενδεχόμενο το πρόβλημα να είναι η εσφαλμένη εφαρμογή ή αφαίρεση του μανό από τα νύχια σου. Για παράδειγμα, ίσως στην αφαίρεση του μανό να τρίφτηκε παραπάνω απ’ όσο έπρεπε η επιφάνεια του νυχιού σου.

5 Things You Can Do To Make Your Nails Less Brittle | MissMalini

Ποια είναι η διάρκεια, που πρέπει να κάνεις το διάλειμμα; 

Φυσικά, η απάντηση εξαρτάται από τη ζημιά, που έχει γίνει στα νύχια σου, η οποία με τη σειρά της εξαρτάται και από το είδος μανικιούρ, που κάνεις. Συνήθως, αν επιλέγεις ακρυλικό ή gel, οι πιθανότητες λένε ότι έχουν επιβαρυνθεί παραπάνω. Πάνω κάτω, ωστόσο, η συμβουλή είναι να μην τα βάψεις μέχρι να μεγαλωσουν πλήρως ξανά μόνα τους φυσικά. Αυτό κατά μέσο όρο μεταφράζεται σε περίπου έξι μήνες.

Πώς να φροντίσεις τα νύχια σου στη διάρκεια του διαλείμματος;

Η καλύτερη επιλογή δεν είναι μόνο να κάνεις διάλειμμα από το μανό, αλλά και στο διάστημα αυτό να φροντίσεις τα νύχια σου, ώστε να ενισχύσεις την υγεία τους. Τα δύο βασικά βήματα είναι να τα κρατήσεις ενυδατωμένα, αλλά και να αντισταθείς στον πειρασμό να πειράξεις τα πετσάκια σου. Σίγουρα ένα σέρουμ για νύχια θα σε βοηθήσει, όπως και κάποιο λαδάκι για τα πετσάκια σου.

How to look after your nails during lockdown

Παράλληλα, αν τρως τα νύχια σου, θα πρέπει να πιεστείς και να μην το κάνεις. Ο λόγος είναι πολύ απλά ότι αυξάνεις τις πιθανότητες να έρθεις αντιμέτωπος με κάποια λοίμωξη, είτε επειδή βακτήρια θα περάσουν στην ετκιθώμενη επιδερμίδα, είτε και γιατί από τα χέρια σου μπορεί να τα μεταφέρεις στο στόμα σου.

Την ίδια στιγμή, θα σε βοηθήσει και η κατανάλωση κάποιων βιταμινών, είτε σε μορφή συμπληρωμάτων είτε μέσω συγκεκριμένων τροφίμων. Η βιοτίνη είναι μία από τις βασικές, αφού η έλλειψη της έχει συνδεθεί με τα αδύναμα νύχια. Ο κρόκος του αβγού, τα όσπρια, οι ξηροί καρποί, οι γλυκοπατάτες, τα μανιτάρια, οι μπανάνες, το μπρόκολο και τα αβοκάντο είναι κάποιες από τις τροφές, που θα σε βοηθήσουν να τη βάλεις στον οργανισμό σου.

Everything You Need To Know About Gel Manicure - Body Art Guru

About the Author

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα