ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΟΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΟΥΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΞ; ΝΑ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ

Αν εχεις αιδοίο, τότε είναι εξαιρετικά πιθανό, στη διάρκεια του σεξ, να έχεις βιώσει την αίσθηση ότι θες να ουρήσεις. Υπολογίζεται ότι γύρω στο 60% των γυναικών δηλώνουν πως τους συμβαίνει. Με άλλα λόγια, δεν μιλάμε για τίποτα περίεργο, για το οποίο θα έπρεπε να αισθάνεσαι ντροπή. Όσο για την αιτία; Υπάρχουν πολλές διαφορετικές.

Ναι, αν και το σύμπτωμα αυτό καθαυτό είναι κοινό, η αιτία πίσω από αυτό δεν είναι πάντα. Συγκεκριμένα, υπάρχουν οχτώ βασικές αιτίες, που μπορεί να σου δημιουργούν την αίσθηση ανάγκης ούρησης στη διάρκεια του σεξ. Η μία είναι η στάση, στην οποία βρίσκεστε, να πιέζει την ουροδόχο κύστη ή την ουρήθρα σου. Μία άλλη είναι, παράλληλα με το υπόλοιπο σώμα σου, να έχουν διεγερθεί και οι παραουρηθρικοί αδένες. Υπάρχει η περίπτωση να συστέλλονται οι μύες του πυελικού εδάφους σου. Ίσως έχεις σύνδρομο υπερδραστήρια κύστης, το οποίο προκαλεί συνεχόμενες συσπάσεις της ουροδόχου κύστης σου. Ίσως το πρόβλημα είναι η ξηρότητα κόλπου, με την πιο έντονη τριβή να δημιουργεί την αίσθηση. Είναι πιθανό να έχεις ουρολοίμωξη, η οποία γενικά σού προκαλεί το αίσθημα της συχνοουρίας. Η δυσκοιλιότητα επίσης μπορεί να σού δώσει την ίδια αίσθηση, Ή, προφανώς, μπορεί απλά η ουροδόχος κύστη σου να έχει γεμίσει και πράγματι να πρέπει να πας τουαλέτα.

Top 30 I Have To Pee GIFs | Find the best GIF on Gfycat

Πώς θα το αντιμετωπίσεις

Ανάλογα την περίπτωση, μπαίνει και το θέμα του αν χρειάζεται να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα. Κάποιοι δηλώνουν ότι η αίσθηση της ανάγκης της ούρησης και ουσιαστικά η πίεση στην ουροδόχο κύστη ή την ουρήθρα αυξάνει την απόλαυση του σεξ, αλλά και την ένταση του οργασμού. Από την άλλη, σε πολλούς η κατάσταση προκαλεί δυσφορία, μιας και η ανάγκη να ουρήσουν τούς αποσυντονίζει, μειώνει την απόλαυση και συχνά τους αναγκάζει να σταματήσουν το σεξ νωρίτερα απ’ όσο ήθελαν. Φυσικά, σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει και το θέμα του πόνου, που κάνει την κατάσταση ακόμα χειρότερη.

Αν, λοιπόν, ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία ή αν θεωρείς ότι συμβαίνει κάτι παθολογικό, εννοείται ότι πρέπει να προσπαθήσεις να μειώσεις το σύμπτωμα ή και να το εξαλείψεις εντελώς. Ο τρόπος να το πετύχεις εξαρτάται από το τι ξέρεις ή πιστεύεις ότι φταίει. Για παράδειγμα, η αλλαγή στάσης την ώρα του σεξ ή η προσθήκη λιπαντικού μπορεί να είναι αρκετή βοήθεια. Αντιθέτως, αν πιστεύεις ότι αιτία είναι η συστολή των μυών του πυελικού εδάφους, μπορείς να αναζητήσεις ασκήσεις πυελικού εδάφους, που θα συμβάλουν στην ενδυνάμωση των μυών. Παράλληλα, εννοείται ότι είναι χρήσιμο να επισκεφτείς έναν ουρολόγο, γυναικολόγο ή σεξολόγο, ώστε να ανακαλύψεις αν συμβαίνει κάτι παθολογικό, που χρήζει ιατροφαρμακευτικής στήριξης.

Όπως είπαμε, βέβαια, υπάρχει πάντα η πιθανότητα απλά να θες πράγματι να πας τουαλέτα. Σε αυτή την περίπτωση, θα σε βοηθήσει να έχεις αδειάσει την ουροδόχο κύστη σου πριν το σεξ. Αν και πάλι θες να πας τουαλέτα στη διάρκειά του, να θυμάσαι ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να σταματήσετε για λίγο, έτσι ώστε να καταφέρεις κι εσύ να απολαύσεις το σεξ και να μην νιώθεις δυσφορία και πόνο.

I Have To Pee GIF - Mean Girls Lindsay Lohan - Discover & Share GIFs

About the Author

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα