Φύγαμε για πεζοπορία στο Φαράγγι των Μύλων

Οι Active Sundays ετοιμάζουν άλλη μια περιπέτεια στη Φύση, αυτή τη φορά σε μια από τις πιο μαγευτικές πεζοπορικές διαδρομές του βορείου Ταΰγετου.

Οι Active Sundays ετοιμάζουν άλλη μια περιπέτεια στη Φύση, αυτή τη φορά σε μια από τις πιο μαγευτικές πεζοπορικές διαδρομές του βορείου Ταΰγετου.

Οι Active Sundays φροντίζουν να γεμίζουν τις Κυριακές μας με περιπέτεια και μια από τις επόμενες εξορμήσεις τους ακούγεται πολύ δελεαστική. Αν θέλετε να φορτίσετε τις μπαταρίες σας, να γνωρίσετε άλλους ανθρώπους, να έρθετε σε επαφή με τη Φύση και να γνωρίσετε μέρη της Ελλάδας που ίσως να μην είχατε ξανακούσει, πάρτε το εισιτήριό σας για την Κυριακή 17 Οκτωβρίου, με προορισμό το Φαράγγι των Μύλων, μια παραμυθένια, εύκολη και παιχνιδιάρικη διαδρομή ανάμεσα σε δύο πολύ γραφικά ορεινά χωριά, το Γεωργίτσι και το Καστόρειο Λακωνίας.

Εκεί θα συναντήσετε ένα εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς μονοπάτι, με ήπια αρχικά βλάστηση, γεμάτη καστανιές που αυτή την εποχή είναι έτοιμες να παραδώσουν καρπό, που στη συνέχεια οργιάζει. Εναλλαγές ανάμεσα σε πυκνόφυτα πλατάνια περιτρυγιρισμένα από κισσούς, καστανιές, βελανιδιές, πεύκα, έλατα, κέδρα, αμέτρητα κυκλάμινα κι άλλα αγριολούλουδα, βότανα, βραχώδεις σχηματισμούς, σπηλιές, παλιούς μύλους, γεφύρια, καταρρακτάκια, τρεχούμενα νερά, όλα συνθέτουν ένα μαγικό σκηνικό.

Στο μεγαλύτερο μέρος του, το μονοπάτι κινείται κάτω από αιωνόβια δέντρα που σχεδόν κρύβουν τον ουρανό, πάνω σε ξύλινα γεφυράκια, αυτοσχέδιες σκαλωσιές που βοηθούν στα περάσματα, πλάι σε ερείπια παλιών νερόμυλων και πάντα παράλληλα με τον ποταμό Κάστορα. Στο πλαίσιο της πεζοπορίας, μάλιστα, θα γνωρίσετε και χωριουδάκια που δεν είχατε ξανακούσει ποτέ, φιλόξενους κατοίκους, μονοπάτια άγνωστα και άλλες ομορφιές του τόπου.

Ακόμη κι αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ την πεζοπορία, η συγκεκριμένη διαδρομή είναι κατάλληλη για όλους, newbie-friendly, ακόμη και για παιδιά με συνοδεία γονέων ή πιστοποιημένου κηδεμόνα.

Κι αν θέλετε να συμβάλλετε κι εσείς στην ανάπλαση των πανέμορφων τοπίων που όλοι χαιρόμασταν και χάθηκαν από τις πυρκαγιές, οργανωθείτε με τους Active Sundays που προγραμματίζουν projects καθαρισμού και ανάπλασης μονοπατιών, όπου μπορείτε να συμβάλλετε αρχικά οικονομικά κι έπειτα με φυσική παρουσία.

Info
Φαράγγι των Μύλων
στις 17/10
κόστος 29,99+1,74 fee

Πηγή : Click art life

About the Author

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα