Απόσυρση ηλεκτρικών συσκευών: Οι δύο συσκευές που θα επιδοτούνται

Εντός του πρώτου εξαμήνου του 2022 αναμένεται να ξεκινήσει η εφαρμογή του προγράμματος επιδότησης για την αντικατάσταση παλιών ηλεκτρικών συσκευών που είναι ενεργοβόρες.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Ναυτεμπορική» ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας ανέφερε ότι «μέσα στο πρώτο εξάμηνο του χρόνου θα αρχίσει η επιδότηση για την απόσυρση των παλιών ηλεκτρικών ενεργοβόρων συσκευών». Όπως σημείωσε στη συνέχεια, η διαδικασία θα γίνει «με έμφαση  στην αντικατάσταση κλιματιστικών και ψυγείων».

«Οι συσκευές αυτές δημιουργούν τα μεγαλύτερα φορτία κατανάλωσης και ασκούν πίεση στο ηλεκτρικό σύστημα. Τα ψυγεία λειτουργούν σε μόνιμη βάση, ενώ τα κλιματιστικά ανάβουν ταυτόχρονα σε ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο κ. Σκρέκας προανήγγειλε ότι «το επόμενο διάστημα θα ανακοινώσουμε τις λεπτομέρειες του νέου προγράμματος το οποίο θα συμβάλει στη μείωση των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας για τα νοικοκυριά».

«Αυτό θα το πετύχουν με την απόκτηση νέων ηλεκτρικών συσκευών που είναι ενεργειακά αποδοτικότερες, καλύπτοντας τις ίδιες ανάγκες με αισθητά χαμηλότερη κατανάλωση και κόστος. Δικαιούχοι του προγράμματος θα είναι όλα τα νοικοκυριά, ενώ βασική προϋπόθεση για την υπαγωγή στο νέο πρόγραμμα είναι η ανακύκλωση των παλιών συσκευών», σημείωσε.

About the Author

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα