Αυτή η χώρα δέχεται τους λιγότερους τουρίστες κάθε χρόνο

Βρίσκεται στον κεντρικό Ειρηνικό Ωκεανό βορείως των νησιών Φίτζι και πιθανόν να μην την δείτε ποτέ από κοντά, όπως και οι περισσότεροι ταξιδιώτες του κόσμου.

Δύσκολο το ταξίδι στο κέντρο του Ειρηνικού, γι’ αυτό και το Τουβαλού, η νησιωτική χώρα που βρίσκεται ανάμεσα σε Χαβάη και Αυστραλία, δεν δέχεται πολλές… επισκέψεις από τουρίστες. Συγκεκριμένα, τα στοιχεία δείχνουν ότι το νησιωτικό αυτό κράτος επισκέπτονται περίπου 2 χιλιάδες τουρίστες τον χρόνο, ενώ ταυτόχρονα είναι το τρίτο μικρότερο σε πληθυσμό κράτος στον κόσμο, μετά το Βατικανό και το Ναούρου.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν αποτελεί έναν προορισμό με ομορφιές, αφού αποτελείται από 9 όμορφα νησιά με τιρκουάζ νερά, χρυσή άμμο, ήπιες θερμοκρασίες, ενώ οι απομονωμένες παραλίες του θυμίζουν καρτ-ποστάλ.

www.wikipedia.com

Δυστυχώς, το Τουβαλού είναι ένα από τα κράτη που κινδυνεύει πιο έντονα από την κλιματική αλλαγή, καθώς το 2007 η κυβέρνηση των νησιών έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις κλιματικές αλλαγές και επεσήμανε τον κίνδυνο βύθισης των νησιών εξαιτίας αυτών των αλλαγών.

Όσοι, λοιπόν, σκοπεύουν να τα επισκεφτούν, θα πρέπει να το δρομολογήσουν.

About the Author

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα