Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΣΟΥ ΘΕΛΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΕΞ ΑΠ’ ΟΣΟ ΕΣΥ; ΝΑ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ

Το σεξ είναι από τα σημαντικότερα κομμάτια μίας σχέσης. Αυτός είναι και ο λόγος, που όταν προκύπτουν θέματα σε αυτό, μπορεί οι ισορροπίες να διαταραχθούν και σταδιακά το ζευγάρι να αρχίσει να απομακρύνεται. Τι θέματα μπορεί να είναι αυτά; Το συχνότερο είναι η ασυμφωνία σεξουαλικής επιθυμίας. Αυτό δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι ένας από τους δύο δεν έχει καθόλου όρεξη για σεξ. Πιο συχνά σημαίνει ότι ένας από τους δύο θέλει περισσότερο σεξ σε σχέση με τον άλλον.

Το βασικό πρόβλημα με αυτό δεν είναι καν η ίδια η ασυμφωνία. Πολύ περισσότερο είναι η αντίδρασή μας σε αυτήν. Οι περισσότεροι τείνουν είτε να καταλήγουν σε καβγά για το σεξ, είτε να αποφεύγουν να μιλήσουν μεταξύ τους, έτσι ώστε η συζήτηση να μην πάει προς τα εκεί. Με αυτόν τον τρόπο, όμως, η σχέση φθείρεται πολύ περισσότερο. Η καλύτερη λύση είναι να βρείτε μαζί μία κοινή γραμμή, με γνώμονα την κατανόηση και όχι την ντροπή, τις ενοχές και τις κατηγορίες.

Δείξτε κατανόηση και ενσυναίσθηση

Σε τέτοιες καταστάσεις, συχνά προτιμάμε αντί να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, να μπούμε σε έναν καβγά. Έτσι, αρχίζουν και πέφτουν βροχή οι κατηγορίες. Εσύ ίσως ξεκινήσεις να λες τον σύντροφό σου σεξομανή, αναίσθητο και εγωιστή. Εκείνος ίσως πει ότι κάτι δεν πάει καλά με εσένα, ότι είσαι ελλιπής ή ότι εσύ είσαι ο εγωιστής της υπόθεσης. Στην πραγματικότητα όμως, κανένας από τους δυο σας δεν είναι προβληματικός, επειδή αισθάνεται όπως αισθάνεται. Και μόλις αφήσετε τις αλληλοκατηγορίες, θα το δείτε και οι ίδιοι.

Προσπαθήστε να ακούσετε ουσιαστικά ο ένας τον άλλον και να καταλάβετε τι υπάρχει κάτω από την επιφάνεια. Οι πιθανότητες λένε ότι και οι δύο θα συνειδητοποιήσετε πως αυτή η ασυμφωνία σεξουαλικής επιθυμίας πιέζει και τους δυο σας ψυχολογικά με διαφορετικούς τρόπους. Εντοπίστε από πού προκύπτει η πίεση του καθενός σας και πιθανώς άλλες βαθύτερες ανάγκες, που ίσως δεν καλύπτονται μέσα στην σχέση σας. Σε καμία περίπτωση, η λύση δεν είναι ένας από τους δυο σας να συμβιβαστεί. Ωστόσο, και μόνο η προσπάθεια και το ενδιαφέρον να κατανοήσεις τα συναισθήματα του άλλου μπορούν να βοηθήσουν τρομερά στη διατήρηση της σχέσης.

Love And Support GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Αναζητήστε τη ρίζα του προβλήματος

Αν έχετε φτάσει στο σημείο της κατανόησης και της ενσυναίσθησης, θα μπορέσεις πιο εύκολα να ζητήσεις από τον σύντροφό σου να βρείτε μαζί τι έχει ρίξει τη σεξουαλική σου διάθεση. Ωστόσο, αυτό πρέπει να γίνει με σεβασμό και από τις δύο πλευρές και με όρεξη να έχετε ένα ανοιχτό μυαλό και να μην κρατάτε τίποτα μέσα σας.

Οι πιθανότητες λένε ότι ένας συνδυασμός παραγόντων ή και κάτι συγκεκριμένο είναι αυτό, που είτε προκαλεί εξαρχής την πεσμένη λίμπιντό σου είτε την ρίχνει ακόμα περισσότερο. Υπάρχουν πολλοί λόγοι να μην έχεις διάθεση για σεξ. Ωστόσο, τέσσερις θεωρούνται οι βασικοί παράγοντες. Ο ένας είναι ο βιολογικός, που σημαίνει ότι κάποια ασθένεια ή κάποια φαρμακευτική αγωγή ευθύνεται. Ο δεύτερος είναι ο ψυχολογικός, που μπορεί να προκύπτει από κατάθλιψη, αγχώδεις διαταραχές ή/και στρες στην καθημερινότητα. Ο τρίτος είναι ο κοινωνικοπολιτισμικός, που συνήθως σε επηρεάζει όταν έχεις μεγαλώσει σε ένα οικογενειακό, κοινωνικό ή θρησκευτικό περιβάλλον, που παρουσιάζει το σεξ και τη σεξουαλική επιθυμία ως ταμπού. Ο τέταρτος και τελευταίος είναι ο σχεσιακός, ο οποίος προκύπτει από θέματα στην σχέση με τον σύντροφό σου, όπως έλλειψη ασφάλειας, περιορισμένη συναισθηματική επικοινωνία και απουσία ουσιαστικής προσπάθειας.

Quotes Of Having Anxiety About Traveling. QuotesGram

Δημιουργήστε μαζί μία σεξουαλική σχέση που λειτουργεί και για τους δυο σας

Όπως είπαμε, κανείς δεν πρέπει να συμβιβαστεί. Πρέπει, όμως, να βρείτε την χρυσή τομή, που θα ικανοποιήσει σε έναν βαθμό και τους δυο σας, μέχρι να καταφέρετε να επαναφέρετε τη σεξουαλική σας ζωή στους παλιούς σας ρυθμούς. Τι θα βοηθήσει; Ο ένας να προσπαθήσει να κατανοήσει καλύτερα τις σεξουαλικές ανάγκες του άλλου. Να κάνετε μαζί ασκήσεις, που θα σάς φέρουν πιο κοντά, όπως αναπνοές σύνδεσης, 15 λεπτά τρυφερότητας και εσκεμμένο αισθησιασμό. Ακόμα και να επισκεφτείτε μαζί, αν θεωρείτε ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος, έναν σεξουαλικό θεραπευτή.

tenderness gifs | WiffleGif

About the Author

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα