5 πολύχρωμα θαύματα του πλανήτη που μοιάζουν με πίνακες ζωγραφικής

Μήπως μετά το κατάλευκο του χιονιού, αναζητάτε λίγο χρώμα; Θα το βρείτε στις παρακάτω φυσικές ομορφιές του πλανήτη μας, που αν δεν τις δει κάποιος από κοντά, δεν μπορεί να καταλάβει το χρώμα και το μεγαλείο τους.

Fly Geyser, ΗΠΑ
Στην Πολιτεία της Νεβάδα στις ΗΠΑ, το καλειδοσκοπικό Fly Geyser στην Έρημο Black Rock είναι άκρως εκθαμβωτικό και στην ουσία δημιουργήθηκε από ανθρώπινο λάθος, Κατά τη δεκαετία του ’60, μια εταιρία γεωθερμικής ενέργειας έκανε γεωτρήσεις στην περιοχή με την ελπίδα να βρει κάποια αξιοποιήσιμη πηγή ενέργειας. Το νερό το οποίο βρήκαν οι εργάτες δεν ήταν αρκετά ζεστό, οπότε παραιτήθηκαν από την περιοχή, αλλά δεν κατάφεραν να σφραγίσουν καλά τις τρύπες που δημιούργησαν κι έτσι ακόμη και σήμερα το έδαφος πετάει νερό και ατμό, έχοντας δημιουργηθεί θερμοπίδακας, ενώ τα υπέροχα χρώματα έχουν δημιουργηθεί από τα φύκη τα οποία κάλυψαν τα πετρώματα.

Landmannalaugar, Ισλανδία
Τα Highlands της Ισλανδίας σίγουρα φημίζονται για τις θερμές πηγές τους και τα φιορδ, αλλά το Landmannalaugar δεν μοιάζει με τίποτε άλλο στον κόσμο. Μέσα στο φυσικό καταφύγιο Fjallabak στην άκρη του χωραφιού λάβας Laugahraun, το μοναδικό αυτό και ασυνήθιστο θέαμα δημιουργήθηκε από ηφαιστειακή έκρηξη γύρω στο 1477. Οι γεωθερμικές πηγές του και τα καταγάλανα ποτάμια έχουν κυκλοφορήσει ως εικόνα σε όλο τον κόσμο, ενώ τα χρώματα στους λόφους μοιάζουν σαν να τα έχει ζωγραφίσει κάποιος με το χέρι.

Σπηλιές Πάγου Mendenhall, Αλάσκα
Περίπου 19 χιλιόμετρα έξω από την πόλη Juneau στην Αλάσκα, οι σπηλιές αυτές πάγου είναι τόσο απόκοσμες, όσο και μαγευτικές. Βρίσκονται βαθιά μέσα στον παγετώνα Mendenhall και οι σήραγγες δημιουργήθηκαν από το λιώσιμο των πάγων και τη ροή του νερού στα πλάγια του παγετώνα. Το μαγικό θέαμα, όμως, είναι όταν το φως διαπερνά τον κρυστάλλινο πάγο και δίνει στις σπηλιές ένα εντυπωσιακά σκούρο και βαθύ μπλε χρώμα.

Αναβαθμίδες ρυζιού Yuanyang, Yunnan, Κίνα
Δεν είναι απορίας άξιο που αυτές οι καλλιέργειες ρυζιού σε μικρές οριζόντιες επιφάνειες εδάφους, στην κομητεία Yuanyang της Κίνας αποτελούν Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 2013, αρκεί να δει κανείς το θέαμα που συνθέτουν. Δημιουργήθηκαν σε βουνά με κοκκινόχωμα, πριν από περισσότερα από 2.500 χρόνια και φτάνοντας μέχρι τα 1.999 μέτρα υψόμετρο, οι λεγόμενες κλιμακωτές «πεζούλες» ρυζιού γεμίζουν με νερό από πηγές από τα δάση, δημιουργώντας ένα μοναδικό τοπίο σε αποχρώσεις του πράσινου και του καφέ.

Laguna Colorada, Βολιβία
Πρόκειται για μια ρηχή, κόκκινη αλμυρή λίμνη, που θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα φυσικά τοπία της Βολιβίας χάρη στα εντυπωσιακά χρώματά της και τα μεγάλα σμήνη φλαμίνγκο που την επισκέπτονται. Βρίσκεται ψηλά σε ένα φυσικό καταφύγιο κοντά στα σύνορα με τη Χιλή και το νερό αποκτά το μοναδικό αυτό χρώμα λόγω των κόκκινων ιζημάτων στο νερό και της μελάγχρωσης ορισμένων φυκιών.

About the Author

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα