ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ; 5 TIPS ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ TIKTOK

Μέσα στην κουλαμάρα του και τα trends του, το TikTok εχει και την πλευρά, που προσπαθεί να μάς βοηθήσει και να κάνει πιο εύκολη τη ζωή μας. Όχι, δεν μιλάμε απλά για τα διάφορα hacks, που κυκλοφορούν σε αυτό. Μιλάμε για TikTokers, που μάς συμβουλεύουν για πράγματα, που συχνά απασχολούν την καθημερινότητά μας, όπως είναι η παραγωγικότητα. Κάτι άλλο, που επίσης μάς απασχολεί εξαιρετικά συχνά; Το πορτοφόλι μας, που μοιάζει να αδειάζει στιγμές, αφότου μπαίνει σε αυτό ο μισθός μας. Απορούμε, λοιπόν, αν υπάρχει κάτι, που μπορούμε να κάνουμε, ώστε να μάς μένουν περισσότερο λεφτά μέχρι το τέλος του μήνα ή και του χρόνου. Η απάντηση είναι θετική και μάς δίνεται μέσα από τα tips αποταμίευσης του TikTok.

Ταξινόμηση μετρητών

Δες τον μισθό σου και αποφάσισε πόσα θέλεις (ή πρέπει) να ξοδέψεις αυτόν τον μήνα και πού ακριβώς. Αν και υπάρχουν σχετικές εφαρμογές, ακόμα και στα web bankings, θα σού προτείναμε να προτιμήσεις την τακτική των μετρητών. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχεις απτή μπροστά σου ακριβώς την ποσότητα των χρημάτων σου και πώς αυτή ξοδεύεται. Θα σε βοηθήσει να πάρεις μία κασετίνα και σε κάθε θήκη της να σημειώσεις μία κατηγορία εξόδων, είτε είναι φαγητό, είτε λογαριασμοί, είτε κάτι που θες να αγοράσεις στο άμεσο μέλλον, είτε οτιδήποτε. Έτσι, δεν θα έχεις απλά στο μυαλό σου τι ποσό πάει πού, αλλά θα ξέρεις ότι για κάθε τι μπορείς να πάρεις χρήματα μόνο από μία συγκεκριμένη θήκη.

@yasminecamilla

Whole video went up on YouTube today – let’s smash 2022 🙌🏻 #cashstuffingenvelopes #cashcounting #cashstuffing #ukcashstuffing #cashcount #cash

♬ original sound – Yasmine Camilla

Τρεις κατηγορίες με αξία

Συχνά νομίζουμε ότι, για να μαζέψουμε χρήματα, πρέπει να ξοδεύουμε μόνο στα πραγματικά απολύτως αναγκαία, όπως το φαγητό και οι λογαριασμοί, και να κόψουμε οτιδήποτε άλλο. Αυτή η τακτική υπάρχει ακριβώς, για να μην φτάσεις σε αυτό το άκρο. Αρχικά, πρέπει να μπεις στο web banking σου και να δεις πού ξοδεύεις το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων σου, για να αποκτήσεις μία εικόνα της καταναλωτικής συμπεριφοράς σου. Μετά σκέψου καλά και αποφάσισε ποια τρία κομμάτια της ζωής σου σού προσφέρουν πραγματική ευχαρίστηση. Αν οι κατηγορίες, που ξοδεύεις περισσότερα, δεν ταυτίζονται με αυτές τις τρεις, τότε ξέρεις από πού πράγματι μπορείς πιο ανόδεινα να κόψεις δαπάνες.

@herfirst100k

#ad Spending $ on stuff you love > spending on stuff you don’t. You might ❤️ @MintApp #budgeting #moneytips #debtfree #savemoney #mindfulness #debt

♬ Bird (Instrumental) – BLVKSHP

Η τακτική των χαμηλόμισθων

Ο οποιοσδήποτε μπορεί να ακολουθήσει την τακτική αυτή, αλλά θα βοηθήσει ιδιαίτερα τους χαμηλόμισθους ή όσους έχουν αρκετά χρέη να καλύψουν. Αρχικά, προτείνεται να ξεκινήσεις να χωρίζεις τον μισθό σου σε δύο εβδομάδες και όχι σε έναν ενιαίο μηνιαίο. Μετά πάρε ένα χαρτί και γράψε όλα τα έξοδα, που έχεις να καλύψεις αυτόν τον μήνα, ξεκινώντας από το πιο σημαντικό προς το λιγότερο. Δίπλα από το κάθε ένα γράψε είτε το ακριβές ποσό, που πρέπει να δώσεις, είτε το κατά προσέγγιση. Με αυτόν τον τρόπο, θα ξέρεις πού πρέπει να βάλεις προτεραιότητα και τι να καλύψεις με τα χρήματα των δύο εβδομάδων, που έχεις στα χέρια σου.

@amoochlife

An easy way to budget for low income or high debt. You’ll need to switch up the numbers based on your situation! #budgeting #fyp

♬ Lofi – Domknowz

Ξόδεψε αφότου κάνεις αποταμίευση και όχι το αντίθετο

Η συνήθης τακτική είναι να καλύπτουμε τα έξοδα της εβδομάδας ή του μήνα και τελικά να αποταμιεύουμε ό,τι ξεμένει. Ωστόσο, ο καλύτερος τρόπος να επιταχύνουμε τα πράγματα είναι να την αντιστρέψουμε. Με άλλα λόγια, στην αρχή κάθε εβδομάδας ή μήνα, πρέπει να έχεις ένα στάνταρ ποσό, που θα πηγαίνει απευθείας για αποταμίευση άσχετα με τα έξοδά σου. Ξέρουμε ότι δεν είναι σε καμία περίπτωση εύκολο, αλλά θα δεις γρήγορα τις οικονομίες σου να ανεβαίνουν.

@krish.kara

10 Second Budgeting Tip for 2022 #LearnOnTikTok #personalfinance #tiktokschool #savingmoney #learn #budgeting #budgetingtips #education #howtobudget

♬ Pope Is a Rockstar – Sales

Δημιούργησε τουλάχιστον τέσσερις τραπεζικούς λογαριασμούς

Όταν έχεις μόνο έναν λογαριασμό, ο οποίος καλύπτει όλα σου τα έξοδα και είναι συνδεδεμένος με την κάρτα σου, μπορεί να γίνει αρκετά περίπλοκο και δύσκολο να οργανωθείς και να κάνεις πραγματικά οικονομία. Γι’ αυτό χρειάζεσαι τουλάχιστον τέσσερις. Ο πρώτος είναι αυτός, από τον οποίο θα πληρώνεις μόνο τους λογαριασμούς σου. Ο δεύτερος είναι ο λογαριασμός των καθημερινών εξόδων σου, από τον οποίο ουσιαστικά θα καλύπτεις ό,τι διασκεδαστικό και μη αναγκαίο θες να κάνεις. Ο τρίτος είναι ο λογαριασμός βραχυπρόθεσμης αποταμίευσης, όπου θα βάλεις λεφτά για μία ώρα ανάγκης και για οτιδήποτε προσπαθείς να μαζέψεις χρήματα, ώστε να το αγοράσεις στην επόμενη πενταετία. Ο τέταρτος και τελευταίος αφορά τις μακροπρόθεσμες επενδύσεις, ο οποίος θα πρέπει να είναι ένας κλειστός λογαριασμός. Ιδανικά προσάρμοσε το web banking σου, ώστε ο μισθός σου να μπαίνει αυτόματα σε κάθε κατηγορία σε όποιο ποσοστό θες.

@queerd.co

What accounts u should have!! #moneycoach #budgeting #savingmoney #moneytips

♬ original sound – Ellyce- Financial Educator 💸

 

About the Author

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα