Ο Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα χάρισε 514.356 χαμόγελα

Τα Τρίκαλα φοράνε κάθε χρόνο τα γιορτινά τους με τον Μύλο των Ξωτικών και ο φετινός απολογισμός αποδεικνύει πόσο αγαπητός και «πράσινος» ήταν.

Όσοι έχουν επισκεφτεί τα Τρίκαλα σε περίοδο Χριστουγέννων τα τελευταία χρόνια, σίγουρα θα έχουν βρεθεί και στον Μύλο των Ξωτικών, το μεγαλύτερο δωρεάν χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας, που κάθε χρόνο ταξιδεύει τους επισκέπτες του σε μια παραμυθένια διάσταση και από την πρώτη στιγμή και για 9 συνεχόμενα  χρόνια, χαρίζει εκατοντάδες χιλιάδες χαμόγελα, δωρεάν δράσεις και αμέτρητες εκπλήξεις.

Λόγω πανδημίας, έκανε πέρσι ένα διάλειμμα, αλλά φέτος επέστρεψε δυναμικά για 10η χρονιά και μάλιστα με ανανεωμένη θεματολογία και αναδιαμόρφωση του πάρκου.

Στην ουσία, δεν είναι ένα απλό θεματικό πάρκο, ούτε ένα λούνα παρκ. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός που κάθε χρονιά μήνες πριν τα Χριστούγεννα οραματίζεται, σχεδιάζει και υλοποιεί αυτή την ιδέα με φαντασία και αγάπη.

Κάθε χρόνο λοιπόν, πέρα από τα καθαρά νούμερα, υπάρχουν και αυτά που δίνουν μία άλλη χάρη στην όλη διοργάνωση.

Για παράδειγμα φέτος χρησιμοποιήθηκαν:

  • 3.000 κιλά σοκολάτας
  • 4.000 κιλά ζαχαρωτών
  • 200 κιλά υγρό για… φούσκες

Υπάρχει όμως και η πράσινη πλευρά του Μύλου, που φέτος έχει τεράστιο ενδιαφέρον, αφού θυμίζουμε πως φέτος οι Ιππότες των Χριστουγέννων αποφάσισαν να πάρουν… προσωπικά την προστασία του. Έτσι με την επιλογή να είναι ένας Μύλος χωρίς πλαστικό μιας χρήσης, συγκεντρώθηκαν 27.000 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών και 4.000 σε οργανικά. Παράχθηκαν επίσης 830kWh από το μικρό του φωτοβολταϊκό, ενώ γλίτωσαν:

  • 4.500 κιλά από πλαστικά μπουκάλια, αφού υπήρχε μόνο η νέα χάρτινη συσκευασία
  • 1.000 κιλά από πλαστικές σακούλες, μπολάκια και ποτηράκια
  • 1.400 κιλά CO2 χάρη στα δρομολόγια των ηλεκτρικών λεωφορείων προς και από τον Μύλο
  • 700 κιλά CO2 από την παραγωγή ενέργειας μέσω του φωτοβολταϊκού

Πάνω απ’ όλα, όμως, έδωσε χαρά και ελπίδα στέλνοντας 35.000 γράμματα στον Αη Βασίλη, ο οποίος θα απαντήσει σε όλους προσωπικά και σκόρπισε πάνω από 514.356 χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους!

About the Author

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα