ΔΕΝ ΚΟΙΜΗΘΗΚΕΣ ΚΑΛΑ; ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΣΟΥ

Ο ύπνος είναι από τα σημαντικότερα κομμάτια της ζωής μας και παίζει τεράστιο ρόλο για την υγεία μας. Ειδικά για την υγεία της επιδερμίδας μας. Ο όρος “ύπνος ομορφιάς” δεν είναι, εξάλλου, τυχαίος. Η ανανέωση της επιδερμίδας λαμβάνει χώρα το βράδυ, με έρευνες να έχουν δείξει ότι τα επιδερμικά κύτταρα έχουν το δικό τους ρολόι. Γι’ αυτό και αν δεν κοιμηθείς καλά, πειραματικές μελέτες υποδεικνύουν ότι η όψη σου θα είναι λιγότερο υγιής και ελκυστική και πιο κουρασμένη.

Beauty Sleep In Style – BASIC by Lily

Φυσικά, είναι κατανοητό ότι δεν είναι πάντα δυνατό να κλείνουμε ένα οκτάωρο ύπνου, ούτε να καλύπτουμε τα αποτελέσματα της αϋπνίας μας με μακιγιάζ. Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι δεν υπάρχει διορθωτική λύση. Εκεί έξω, θα βρεις αρκετά προϊόντα, που μπορούν να δώσουν στην επιδερμίδα σου όσα έχασε από τον ύπνο.

Ρετινόλη ή Άλφα Υδροξυοξέα

Όπως είπαμε, στη διάρκεια του ύπνου τα επιδερμικά κύτταρα ανανεώνονται, με τα παλιά να αντικαθίστανται από νέα και πιο λαμπερά. Η ρετινόλη, ειδικά αν την έχεις πάνω σου μεταξύ 23:00 και 4:00, μπορεί να κάνει παρόμοια δουλειά, αφού ενισχύει την αναγέννηση των κυττάρων, επισκευάζει ζημιές στο DNA και επιτρέπει την ανάδυση ενός πιο απαλού και νεανικού δέρματος.

Τα άλφα υδροξυοξέα, όπως το γλυκολικό και το γαλακτικό οξύ, μπορούν να βοηθήσουν με έναν παρόμοιο τρόπο. Συγκεκριμένα, κι αυτά ενισχύουν την αναγέννηση των κυττάρων και την αντικατάσταση των παλιών με τα νέα. Προσοχή, όμως, μην συνδυάσεις αυτά τα συστατικά μαζί, θεωρώντας ότι θα έχεις καλύτερο αποτέλεσμα, μιας και μπορεί να οδηγήσουν σε ξηροδερμία, κοκκινίλες, ευαισθησία ή/και εξάνθημα.

ᐉ CAVIAR CREAM REAL REVIEWS • ΕΚΠΤΩΣΗ τιμή -50% στο φαρμακείο • Αρνητικές απόψεις • Λειτουργεί πραγματικά

Κηραμίδια ή Έλαια Ωμέγα

Μέσα στη μέρα, η επιδερμίδα μας είναι σε κατάσταση προστασίας, έτσι ώστε να αντιμετωπίσει την ηλιοφάνεια, τον αέρα, τη ρύπανση και ό,τι άλλο επιβλαβές έρχεται σε επαφή μαζί της. Αντιθέτως, τη νύχτα έχει το περιθώριο να ξεκινήσει τη διαδικασία αναδόμησης της. Τα κηραμίδια και τα έλαια Ωμέγα μπορούν να μπουστάρουν τη διαδικασία, μιας και έχουν την ικανότητα να ενισχύουν το φυσικό φράγμα της επιδερμίδας, αφήνοντας την ανενόχλητη να αναδομηθεί.

Αντιοξειδωτικά 

Τα αντιοξειδωτικά είναι μεγάλος σύμμαχος της επιδερμίδας μας, αφού συμβάλλουν τόσο στην ημερήσια προστασία, όσο και στην βραδινή αναδόμησή της. Αυτό συμβαίνει, γιατί διώχνουν από την επιδερμίδα όλα τα επιβλαβή χημικά παράγοντα, που προκαλούνται από την ρύπανση και από την έκθεση σε ακτίνες UV. Κάποια από αυτά είναι η βιταμίνη A, η βιταμίνη B2, η βιταμίνη C και η βιταμίνη E. Η καλύτερη επιλογή είναι η βιταμίνη C, βέβαια, μιας και επιπροσθέτως διώχνει τον αποχρωματισμό του δέρματος, αφήνοντας πιο λαμπερή την επιδερμίδα.

Serum Alisha Boe GIF - Serum Alisha Boe Marie Claire - Discover & Share GIFs

Υαλουρονικό οξύ

Ίσως το πρωί ξυπνάς με θαμπή και ξηρή επιδερμίδα. Αιτία είναι το γεγονός ότι όσο κοιμάσαι τελείται μία διαδερμική απώλεια νερού, που μπορεί να ακουμπήσει έως και το 25%. Το υαλουρονικό οξύ “κλειδώνει” το νερό στην επιδερμίδα, σε ποσότητα έως και 1.000 φορών το βάρος του, αφήνοντάς την σφριγηλή και ελαστική. Παράλληλα, αποτελεί και φραγμό σε βακτήρια, που μπορεί να βλάψουν το δέρμα.

About the Author

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα