10 ΤΡΟΜΕΡΑ ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, φτιάξε λεμονάδα λέει η πασίγνωστη παροιμία παροτρύνοντάς μας να μετατρέπουμε τις κακοτυχίες σε κάτι θετικό χρησιμοποιώντας την δημιουργικότητά μας. Στην πραγματικότητα το λεμόνι είναι ένα πολύτιμο τρόφιμο, γεμάτο βιταμίνες και αντιοξειδωτικά που μόνο καλό μπορεί να κάνει στον οργανισμό μας. Είναι απαραίτητο συστατικό της μεσογειακής διατροφής και συμμετέχει με όλες του τις δυνάμεις (χυμός για νοστιμιά, ξύσμα για άρωμα, κουκούτσια για πηκτίνη) σε άπειρες συνταγές. Εμείς θα πειθαρχήσουμε εδώ στην παρότρυνση του σοφού λαού να το μετατρέψουμε σε κάτι γλυκό και θα σας προτείνουμε κάτι περισσότερο από λεμονάδα.

Lemon pie

Μπορεί να θεωρηθεί λίγο μπελαλίδικη, είναι όμως σήμα κατατεθέν των λεμονένιων γλυκών. Όταν θα την σερβίρεις, θα κάνεις τους δικούς σου πολύ χαρούμενους διότι δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που να μην την αγαπάει, ακόμα και τα παιδιά που συνήθως αποφεύγουν την ξινή γεύση.

Κέικ λεμονιού

Συνόδευσε τον καφέ ή το τσάι σου με ένα κομμάτι από αυτό το αρωματικό, πανεύκολο κέικ και κάνε την σοκολάτα να σκάσει από την ζήλια της.

Μπισκότα λεμονιού

Υπέροχα μπισκότα με ντελικάτη γεύση, μπορείς να τα φτιάξεις στο λεπτό. Είναι ιδανικά για την περίπτωση που θέλεις να φτιάξεις μπισκότα αλλά δεν έχεις πολλά υλικά στο σπίτι, όπως ξηρούς καρπούς ή σοκολάτα. Ένα λεμόνι θα το έχεις στο ψυγείο, δεν μπορεί!

Lemon curd

Ή αυτό που αποκαλούν «λιακάδα στο βάζο». Θα βρεις άπειρες συνταγές για να την χρησιμοποιήσεις ως επικάλυψη ή ως γέμισμα. Μπορείς να την βάλεις να κάνει παρέα με άλλες κρέμες για υπέροχες μους ή να την παντρέψεις με παγωτό, μπορείς όμως απλά να ανοίξεις το βαζάκι και να την φας με το κουτάλι.

Lemon muffins

Γιατί να φτιάξω muffins όταν μπορώ να φτιάξω ένα ωραίο κέικ και να τελειώνω; Τα muffins λεμονιού θα απαντήσουν με τον καλύτερο τρόπο στο ερώτημα. Είναι αφράτα, νόστιμα και μυρωδάτα, εύκολα στην παρασκευή τους και λαχταριστά!

Lemon cupcakes

Δες αυτήν την συνταγή για cupcakes γεμιστά με lemon curd και επικάλυψη βουτυρόκρεμας λεμονιού κι αν θα σου τρέξουν τα σάλια ώσπου να πεις λεμόνι.

Μπάρες λεμονιού

Αυτές οι υγιεινές μπάρες λεμονιού με αλεύρι βρόμης και μέλι είναι μια ωραία εναλλακτική ιδέα για γλυκό με λεμόνι και πολύ χορταστική επίσης.

Cheesecake λεμονιού

Αν δεν είχαμε μια συνταγή για cheesecake σε αυτήν εδώ την συλλογή από λιχουδιές, θα είχαμε κάνει μεγάλη παράλειψη. Απολαύστε!

Σιροπιαστή λεμονόπιτα

Να και κάτι πιο παραδοσιακό. Έχεις στα σίγουρα δοκιμάσει την σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα με φύλλο. Εδώ η λεμονένια παραλλαγή της.

Γιαουρτογλυκό με λεμόνι

Δεν θα μπορούσαμε επίσης να παραλείψουμε το κλασσικό γιαουρτογλυκό της μαμάς μας με γεύση λεμόνι. Σερβίρεται και καταναλώνεται με χαρά ύστερα από μεγάλα οικογενειακά τσιμπούσια.

About the Author

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα