NO WAY HOME: ΠΟΙΑ ΣΚΗΝΗ ΕΠΕΙΣΕ ΤΟΝ ANDREW GARFIELD ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ SPIDER-MAN;

Το 2012 o Andrew Garfield μάς συστήθηκε ως ο νέος Peter Parker aka Spider-Man, μετά την τρομερά πετυχημένη τριλογία του Tobey Maguire. Ωστόσο, αυτό δεν πήγε πολύ καλά. Μετά τη δεύτερη ταινία, το franchise του The Amazing Spider-Man κόπηκε και πολλοί έμειναν για χρόνια να το σχολιάζουν ως τις χειρότερες ταινίες με πρωταγωνιστή τον υπερήρωα. Και είναι αλήθεια, οι ταινίες δεν ήταν τόσο καλές. Η μπάλα, όμως, πήρε και τον Garfield, ο οποίος θεωρήθηκε ο χειρότερος Spider-Man, πράγμα που δεν ήταν ανάλογο της ερμηνείας του.Με βάση την αντίδραση του κόσμου, θα ήταν απόλυτα κατανοητό ο ηθοποιός να μην ήθελε να ξαναβρεθεί ποτέ στον ίδιο ρόλο. Κι όμως, πήρε την απόφαση να δεχτεί να εμφανιστεί στο Spider-Man: No Way Home, δίπλα στον Tom Holland και τον Maguire. Το αποτέλεσμα; Ο Garfield ζει την απόλυτη δικαίωση και αποθέωσή του, με όλους τους fans να λατρεύουν την ερμηνεία του και να αναγνωρίζουν ότι ο ίδιος είναι καταπληκτικός Spider-Man και δεν έφερε καμία ευθύνη για την ποιότητα του The Amazing Spider-Man. Μιλάμε για μία τόσο μεγάλη αντίδραση, ώστε αυτή την στιγμή να ακούγονται φήμες ότι η Sony ετοιμάζει projects, για να συμπεριλάβει τον Spider-Man του, και συγκεκριμένα ότι ίσως τον δούμε στο universe του Venom και στην επερχόμενη ταινία Morbius.

Ένα ερώτημα μένει. Όπως είπαμε, ο Garfield δεν είχε την καλύτερη εμπειρία με τον ρόλο του Spider-Man. Τι τον έπεισε, λοιπόν, να ρισκάρει και να επιστρέψει σε αυτόν; Η απάντηση είναι μία συγκεκριμένη σκηνή του No Way Home. Στο The Amazing Spider-Man 2, είδαμε την Gwen Stacy, την οποία υποδυόταν η Emma Stone, να πεθαίνει μετά από πτώση, από την οποία ο υπερήρωας δεν κατάφερε να τη σώσει. Το franchise σταμάτησε απότομα εκεί, με αποτέλεσμα να μην έχουμε την ευκαιρία να δούμε πώς επεξεργάζεται και αντιδρά ο Peter σε αυτό το γεγονός. Το No Way Home τού πρόσφερε μία στιγμή εξιλέωσης, με την MJ της Zendaya να πέφτει από μεγάλο ύψος και αυτόν να βουτάει στο κενό και να καταφέρνει να τη σώσει. Αυτή η εξιλέωση είναι, που έπεισε τον Garfield να συμμετάσχει στην ταινία, όπως ο ίδιος δήλωσε στο Variety, στην πρώτη του συνέντευξη μετά την πρεμιέρα του Δεκεμβρίου.

“Είμαι πραγματικά ευγνώμων, που είχα την ευκαιρία να κλείσω κάποιες εκκρεμότητες για τον Peter, που έπαιξα. Αγαπώ αυτόν τον χαρακτήρα και είμαι ευγνώμων, που μπόρεσα να δουλέψω με αυτούς τους καταπληκτικούς ηθοποιούς, αυτόν τον καταπληκτικό σκηνοθέτη και τη Marvel σε ένωση με τη Sony. Ήταν τόσο ευχάριστο και είχε ένα αίσθημα ολοκλήρωσης για εμένα. Υπήρχαν τόσα αναπάντητα ερωτήματα για τον Peter μου, εκεί που τον είχαμε αφήσει. Είχα την ευκαιρία να κάνω ένα βήμα πίσω και να του φέρω μία ίαση. Και επίσης, πραγματικά να στηρίξω τον Peter του Holland και να τιμήσω τον χαρακτήρα του, που έκλεινε αυτή την τριλογία, χωρίς να την υποτιμήσω ή να τραβήξω την προσοχή από αυτήν.

(…) Στην ταινία μας, την τελευταία της μέρα, η Gwen ξαφνικά εμφανίζεται. Προσπάθησα να την συγκρατήσω από το να έρθει σε αυτή την σκηνή με τον Electro. Ήξερα ότι ήταν πολύ επικίνδυνο, αλλά επέλεξε να είναι εκεί. Είχε έναν λόγο στη μοίρα της με αυτόν τον τρόπο και η ταινία έχει να κάνει με το πεπρωμένο. Θα πω ότι η εικόνα μου να πιάνω την MJ ήταν πραγματικά όμορφη και κάπως με έπεισε για το όλο εγχείρημα”.

Να σημειώσουμε ότι στην ίδια συνέντευξη ο Garfield δεν είπε αν όντως ετοιμάζει κάποιο μελλοντικό project ως Spider-Man. Δήλωσε, ωστόσο, ότι είναι σίγουρα ανοιχτός σε κάτι τέτοιο, αρκεί να αισθανθεί καλά με κάποια συγκεκριμένη ιδέα.

About the Author

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα