Πώς θα εξασφαλίσουμε λεία και λαμπερά μαλλιά για το ρεβεγιόν;

Μήπως τα μαλλιά σας έχουν ακόμη απομεινάρια από την ταλαιπωρία του καλοκαιριού, τις βαφές και τα συχνά λουσίματα; Ήρθε η ώρα να τους χαρίσουμε την περιποίηση που τους αξίζει από σήμερα κιόλας, για να προλάβουμε να έχουμε υγιή και λαμπερά μαλλιά μέχρι τις γιορτές.

Τα μαλλιά μας είναι το δυνατό μας σημείο και όσο πιο υγιή και λαμπερά είναι, τόσο περισσότερο νιώθουμε κι εμείς ότι ακτινοβολούμε –κάτι που θα μας… χρειαστεί το προσεχές διάστημα. Ξεκινάμε, λοιπόν, από νωρίς εντατική κούρα μέσα κι έξω, για να τα βοηθήσουμε να τονωθούν και να ζωντανέψουν ξανά, ώστε να υποστηρίξουν τις γιορτινές μας εμφανίσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ξεκινάμε από τη διατροφή
Μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, καλά λιπαρά και αντιοξειδωτικά από φυτικές τροφές όπως φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και σπόρους (μούρα, αβοκάντο, πράσινα λαχανικά, γλυκοπατάτες, φασόλια κ.ο.κ.), μας παρέχει σημαντικές θρεπτικές ουσίες που χρειαζόμαστε όχι μόνο για υγιή μαλλιά και δέρμα, αλλά και για να βοηθήσουμε τα μαλλιά μας να μακρύνουν πιο γρήγορα. Συν τοις άλλοις, η βιταμίνη C, που συναντάμε στις περισσότερες φυτικές τροφές, είναι απαραίτητη και στην παραγωγή κολλαγόνου, μιας πρωτεΐνης που βοηθά στην ενδυνάμωση των μαλλιών, ώστε να μην σπάνε, ενώ βοηθά και στην απορρόφηση του σιδήρου που η έλλειψή του μπορεί να προκαλέσει απώλεια μαλλιών.

Κουρεύουμε τις ταλαιπωρημένες άκρες
Αν δεν θυμάστε την τελευταία φορά που είχατε κουρευτεί, ίσως είναι μια καλή στιγμή να ξαναδείτε τον κομμωτή σας και να αφαιρέσετε κάθε ταλαιπωρημένη άκρη που έχει ξεμείνει από το καλοκαίρι. Τα μαλλιά του ρεβεγιόν θέλουν υγεία και καθετί που παρεμβαίνει σε αυτό, πρέπει να… βγει από τη μέση.

Σταματάμε τις κακές συνήθειες
Αποφύγετε να πιάνετε τα μαλλιά σας συνεχώς με κοκαλάκια, να τα λούζετε κάθε μέρα αν δεν είναι απαραίτητο, να τα υποβάλλετε συνεχώς σε πιστολάκι και σίδερο ισιώματος και να τα φροντίζετε με λανθασμένα και μη προϊόντα.

Τα περιποιούμαστε σωστά μετά τη βαφή
Τα βαμμένα μαλλιά, ως γνωστόν χρειάζονται ειδική φροντίδα, με εξειδικευμένα προϊόντα για βαμμένα μαλλιά, ώστε εκτός από το να καθαρίζουν σωστά και να παραμένουν ενυδατωμένα, να διατηρούν και το χρώμα τους ανέπαφο, όσο το δυνατόν περισσότερο. H HD Color Sheen Σαμπουάν, Γαλάκτωμα και Μάσκα για βαμμένα μαλλιά της FARCOM είναι ο ιδανικός σας σύμμαχος αν βάψετε τα μαλλιά σας και θέλετε να διατηρήσετε το χρώμα και τη φρεσκάδα τους μέχρι τις γιορτές, χωρίς… απώλειες. Η σειρά περιέχει αμινοξέα κερατίνης φυτικής προέλευσης και σύστημα ενεργών συστατικών ΑΝΤΙ-FADE, που συμβάλλει στην προστασία από το ξεθώριασμα, προσδίδει extra λάμψη ενώ αναδεικνύει την ένταση του χρώματος. Ξεκινάτε πάντα με το λούσιμο, συνεχίζετε με μάσκα και τελειώνετε με κρέμα μαλλιών, για μεταξένια υφή και υγιή όψη και φυσικά έντονο και φωτεινό χρώμα.

Κάνουμε σωστές επιλογές περιποίησης
Τα προϊόντα που θα επιλέξετε για την περιποίηση των μαλλιών σας, μαζί με όλες τις παραπάνω συμβουλές, είναι αυτά που θα ολοκληρώσουν τη διαδικασία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πρωταρχικής σημασίας είναι ο σωστός καθαρισμός, η ενυδάτωση και η θρέψη των μαλλιών μας με ένα ολοκληρωμένο σύστημα περιποίησης στο λούσιμο. Η σειρά HD Nutri Balance Σαμπουάν, Γαλάκτωμα και Μάσκα για κάθε τύπο μαλλιών της Farcom, με αμινοξέα κερατίνης φυτικής προέλευσης και βιοσακχαρίτες συμβάλλει στη διατήρηση της φυσικής ισορροπίας της τρίχας, ενώ ενισχύει την προστασία από την καθημερινή φθορά, καθαρίζοντας αποτελεσματικά το τριχωτό της κεφαλής. Αν τα μαλλιά σας είναι ταλαιπωρημένα, προτιμήστε ανάλογες επιλογές, όπως τη σειρά HD Structure Defense Σαμπουάν, Γαλάκτωμα και Μάσκα για ταλαιπωρημένα μαλλιά της Farcom με αμινοξέα κερατίνης φυτικής προέλευσης και ένα συνδυασμό λιπιδίων Ω3, Ω6 και Ω9, που βοηθά τα μαλλιά να επιδεικνύουν μεγαλύτερη αντίσταση στη φθορά και να διατηρούν τη φυσική, υγιή εικόνα τους. Η συγκεκριμένη σειρά είναι ιδανική και για καθημερινό λούσιμο, αν το απαιτούν τα μαλλιά σας.

Τα ενισχύουμε
Όλα τα μαλλιά χρειάζονται ένα boost πέραν της καθιερωμένης φροντίδας καθαρισμού, προκειμένου να έχουμε ένα πιο τιθασευμένο, λαμπερό και μεταξένιο αποτέλεσμα, ενώ λόγω της συχνής χρήσης θερμότητας τώρα το χειμώνα (πιστολάκι, σίδερο ισιώματος), επιβάλλεται να εφαρμόζετε μια προστασία στην τρίχα σας. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε με τη μάσκα ολικής φροντίδας μαλλιών σε μορφή σπρέι HD Leave-In Spray Mask της Farcom, η οποία εκτός από την προστασία από τη θερμότητα, προστατεύει το χρώμα των μαλλιών σας, ελέγχει το φριζάρισμα, διευκολύνει το styling, χαρίζει αντιηλιακή προστασία και μεταξένια υφή, ενώ μαλακώνει τα μαλλιά, τόσο ώστε να μην τα χορταίνετε! Καλή επιλογή στη φροντίδα των μαλλιών μας μετά το λούσιμο είναι και τα λαδάκια, τα οποία προστατεύουν τις άκρες, χαρίζουν λάμψη και ζωντανεύουν τα ταλαιπωρημένα μαλλιά. Η Farcom προτείνει δύο επιλογές το HD Keratin + Argan Care Oil με κερατίνη και έλαιο Argan για λάμψη και προστασία σε κάθε τύπο μαλλιών και το HD Keratin + Monoi De Tahiti Έλαιο εντατικής επανόρθωσης για ταλαιπωρημένα μαλλιά που χρειάζονται επανόρθωση, λείανση και έξτρα λάμψη, χωρίς όμως να βαρύνουν.

Ξεκινήστε άμεσα τη φροντίδα των μαλλιών σας με όλες τις παραπάνω συμβουλές και δείτε πόσο βελτιωμένα και λαμπερά θα είναι για τις γιορτές, ώστε να απολαύσετε τα αγαπημένα σας χτενίσματα σε υγιή μαλλιά!

About the Author

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα