Το μουσείο Carnavalet του Παρισιού ανακαινίστηκε, πιο φιλικό στους επισκέπτες του

Το μουσείο Carnavalet στο Παρίσι, που είναι αφιερωμένο στην ιστορία της πόλης, είναι ένα από τα πιο αγαπητά τοπόσημα στο Μαραί και άνοιξε τις πόρτες του ανακαινισμένο από το αρχιτεκτονικό γραφείο Chatillon σε συνεργασία με την εταιρεία Snøhetta και την αρχιτέκτονα Nathalie Crinière.

Αφιερωμένο στην ιστορία της γαλλικής πρωτεύουσας, το μουσείο άνοιξε για πρώτη φορά το 1880 και περιλαμβάνει δύο ιδιωτικές κατοικίες του 16ου και 17ου αιώνα, αρχιτεκτονικά κατάλοιπα του 19ου αιώνα και ένα επιπλέον κτίριο που συνδέει το σύνολο. Το Hôtel Le Peletier de Saint Fargeau προσαρτήθηκε στο Carnavalet και άνοιξε στο κοινό το 1989. Με τα χρόνια, ωστόσο, διαδοχικές προσθήκες και ανακατασκευές προκάλεσαν την ανεπαρκή λειτουργία του.

Το μουσείο Carnavalet του Παρισιού ανακαινίστηκε, πιο φιλικό στους επισκέπτες του

Ο στόχος αυτού του έργου ήταν, επομένως, να προτείνει μια νέα διάταξη ξενάγησης για τους επισκέπτες διατηρώντας τον αρχικό χαρακτήρα του μουσείου.

Με τη συμβουλή του βαρώνου Haussmann, του ανθρώπου που μεταμόρφωσε το Παρίσι στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα, το Hôtel Carnavalet αγοράστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Παρισιού το 1866. Άνοιξε για το κοινό το 1880. Αφιερωμένο στην ιστορία της γαλλικής πρωτεύουσας, το μουσείο άνοιξε για πρώτη φορά το 1880 και περιλαμβάνει δύο ιδιωτικές κατοικίες του 16ου και 17ου αιώνα, αρχιτεκτονικά κατάλοιπα του 19ου αιώνα και ένα επιπλέον κτίριο που συνδέει το σύνολο.

Το μουσείο Carnavalet του Παρισιού ανακαινίστηκε, πιο φιλικό στους επισκέπτες του

Μέσα στη θαυμάσια συλλογή ζωγραφικής του, βρίσκουμε μια εκτενή επιλογή από την Αναγέννηση έως σήμερα, από πολύ διαφορετικούς ζωγράφους, όπως ο Joos Van Cleve, ο Frans Pourbus ο νεότερος, ο Jacques-Louis David, ο Hippolyte Lecomte, ο François Gérard, ο Louis-Léopold Boilly και Ο Étienne Aubry, στους Tsuguharu Foujita, Louis Béroud, Jean Béraud, Carolus Duran, Jean-Louis Forain, Pierre Puvis de Chavannes, Johan Barthold Jongkind, Henri Gervex, Alfred Stevens, Paul Signac και Simon-Auguste. Υπάρχουν τοπία που απεικονίζουν την ιστορία και την ανάπτυξη της πόλης, καθώς και πορτρέτα των αξιοσημείωτων χαρακτήρων της.

 

About the Author

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα