Χριστουγεννιάτικες αποδράσεις στην Ελλάδα για το απόλυτο χειμωνιάτικο σκηνικό

Αν τα οικογενειακά τραπέζια των ημερών, με το ευρύτερο σόι παρατεταγμένο μπροστά στη γαλοπούλα, δεν είναι το καλύτερό σας στις γιορτές, ιδού οι αποδράσεις που θα σας βγάλουν από τη δύσκολη θέση και θα σας στείλουν σε μαγικά, χριστουγεννιάτικα τοπία.

Στα Τρίκαλα των ξωτικών
Εκτός από μια υπέροχη πόλη της δυτικής Θεσσαλίας με έντονο το φυσικό στοιχείο, πανέμορφη παλιά πόλη και γραφικές συνοικίες όπως το Βαρούσι και τα Παλιά Μανάβικα, με κάποιες από τις καλύτερες ταβέρνες και cafe-bar, τα Τρίκαλα έχουν άλλο ένα ατού αυτή την περίοδο: τον Μύλο των Ξωτικών. Πρόκειται για το μεγαλύτερο δωρεάν χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας, που κάθε χρόνο ταξιδεύει τους επισκέπτες του σε μια παραμυθένια διάσταση και από την πρώτη στιγμή και για 9 συνεχόμενα  χρόνια, χαρίζει εκατομμύρια χαμόγελα, δωρεάν δράσεις και αμέτρητες εκπλήξεις. Φέτος, μάλιστα, δίνει έμφαση στον άνθρωπο και το περιβάλλον, θέλοντας να περάσει το μήνυμα της βιωσιμότητας. Πέρα, όμως, από τον Μύλο των Ξωτικών, τα Τρίκαλα θα σας ενθουσιάσουν με το χαρακτηριστικό σημείο τους όπου τα δέντρα και ο ποταμός Ληθαίος μοιάζουν σαν πίνακας. Μην παραλείψετε να ανεβείτε στο Φρούριο στο λόφο του Προφήτη Ηλία και να δείτε τα χρώματα της πόλης από ψηλά.

Στη Δράμα των ονείρων
Η μακρινή Δράμα έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον αυτή την εποχή, χάρη στην ξακουστή Ονειρούπολη, το καθιερωμένο πλέον εδώ και 18 χρόνια θεματικό πάρκο με τα πολύχρωμα λαμπιόνια, τα φανταχτερά στολίδια, τους καλαίσθητους οικίσκους, τον εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο στολισμό της και τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους –μη νομίζετε ότι η όλη κατάσταση αναστατώνει μόνο τα παιδιά! Και στην ευρύτερη πόλη, όμως, θα αντικρίσετε το απαράμιλλο φυσικό της κάλλος, με τον Δημοτικό της Κήπο, το πάρκο της Αγίας Βαρβάρας, τα διατηρητέα κτίρια, τα βυζαντινά της τείχη και την πλούσια ιστορία της.

Στον Παλιό Άγιο Αθανάσιο του χιονιού
Όσοι έχετε διάθεση να κάνετε μεγάλα ταξίδια, γιατί να μην φτάσετε κοντά στα σύνορα της Ελλάδας, στον Παλιό Άγιο Αθανάσιο, σε υψόμετρο 1.200 μέτρων στις πλαγιές του όρους Καϊμάκτσαλαν (του τρίτου ψηλότερου βουνού της Ελλάδας) και βόρεια της λίμνης Βεγορίτιδας, όπου τα Χριστούγεννα γιορτάζονται με χιόνι και κρύο, όπως τους ταιριάζει. Το σκι και η περιπέτεια στο χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν φυσικά θα είναι βασικό μέρος του προγράμματός σας, ενώ έπειτα μπορείτε να χαλαρώσετε στις πολλές μοντέρνες ταβέρνες, café και σύγχρονους ξενώνες της περιοχής. Στον Παλιό Άγιο Αθανάσιο, τα πέτρινα σοκάκια σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν, ειδικά αυτή τη στολισμένη εποχή κι αν θέλετε να κάνετε μια μίνι απόδραση από εκεί, η Έδεσσα απέχει μόλις 30 χιλιόμετρα.

About the Author

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα