Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ (?!)

politiki-ekloges-kinal

Το επόμενο μεγάλο πολιτικό γεγονός στην Ελλάδα είναι οι εκλογές για νέα ηγεσία στο ΚΙΝΑΛ (που είναι σαν να λέμε ΠΑΣΟΚ κι ίσως να το λέμε πάλι ΠΑΣΟΚ, αν εκλεγεί ο Ανδρέας Λοβέρδος). Το αποτέλεσμα αυτής της αμφίρροπης μάχης θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό και το πολιτικό σκηνικό μέχρι τις εκλογές, μιας και θα κρίνει τις πιθανές συμμαχίες αλλά και θα επηρεάσει τις εκλογικές επιδόσεις όλων των κομμάτων.

Οι εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ θα πραγματοποιηθούν στις 5 Δεκεμβρίου 2021, κι αν  χρειαστεί δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί στις 12 Δεκεμβρίου. Θα στηθούν 813 κάλπες στην Ελλάδα και 25 στο εξωτερικό, και δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι είναι ή θα εγγραφούν μέλη του ΚΙΝΑΛ πληρώνοντας συνδρομή 3 ευρώ. Ο νικητής θα είναι ο νέος πρόεδρος για τα επόμενα 4 χρόνια.

Για να ξέρετε…

Στις 19 Νοεμβρίου 2017, στο β’ γύρο των εκλογών για ανάδειξη ηγεσίας, η Φώφη Γεννηματά επικράτησε έναντι του Νίκου Ανδρουλάκη.

Στις 7 Ιουλίου 2019, διεξήχθησαν πρόωρες εθνικές εκλογές, στις οποίες το Κίνημα Αλλαγής έλαβε το 8,10% του συνόλου των ψήφων και την τρίτη θέση με 22 έδρες

Το Νοέμβριο του 2019 έγινε το 11ο Συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ., και παρατάθηκε μέχρι το 2021 η θητεία της Φώφης Γεννηματά.

Μέχρι το Σεπτέμβρη του 2021 είχαν αναγγείλει την υποψηφιότητά τους οι Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης και  Χάρης Καστανίδης.

Στις 12 Οκτωβρίου, η Φώφη Γεννηματά ανακοίνωσε την απόσυρσή της από την εκλογική διαδικασία, για λόγους υγείας.

Εντός Οκτωβρίου ανακοίνωσαν την υποψηφιότητά τους οι Βασίλης Κεγκέρογλου, Παύλος Γερουλάνος και Γιώργος Παπανδρέου – μετά, ο Βασίλης Κεγκέρογλου αποσύρθηκε από την εκλογική διαδικασία.

Στις 25 Οκτωβρίου 2021, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, απεβίωσε σε ηλικία 56 ετών στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός από καρκίνο.

Στις 16 Νοεμβρίου 2021 ανακοινώθηκε η διεξαγωγή τηλεμαχίας, για τις 29 Νοεμβρίου, ώρα 22.00 από την Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση. Συντονίστρια θα είναι η Αντριάνα Παρασκευόπουλου με ερωτώντες τους Γιώργο Κουβαρά, Παύλο Τσίμα, Τάσο Παππά – δεν θα συμμετέχει ο Γιώργος Παπανδρέου.

 

Ποιοι είναι οι υποψήφιοι

Νίκος Ανδρουλάκης (42 ετών)      Ευρωβουλευτής

Παύλος Γερουλάνος (55 ετών)      Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων

Χάρης Καστανίδης (65 ετών)        Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης

Ανδρέας Λοβέρδος (65 ετών)        Βουλευτής Β1′ Αθηνών

Γιώργος Παπανδρέου (69 ετών)   Βουλευτής Αχαΐας

Παύλος Χρηστίδης (38 ετών)        Γραμματέας Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. (2013-σήμερα)

 

Τι λένε οι δημοσκοπήσεις

Σε όλες τις μετρήσεις εντός Νοεμβρίου 2021 προηγείται ο Α. Λοβέρδος κι ακολουθούν οι Ν. Ανδρουλάκης και Γ. Παπανδρέου, με τους άλλους τρεις υποψηφίους να είναι σε μονοψήφια ποσοστά. Οι τρεις πρώτοι έχουν μεταξύ τους διαφορές μέχρι 3-4 ποσοστιαίες μονάδες.

Στην πιο πρόσφατη δημοσκόπηση

Στο σύνολο των ερωτηθέντων, οι μετρήσεις δείχνουν

Ανδρέα Λοβέρδο 26,9%

Νίκο Ανδρουλάκη 21,6%

Γιώργο Παπανδρέου 23,4%

Χάρη Καστανίδη 6%

Παύλο Γερουλάνο 6,1%

Παύλο Χρηστίδη 6,2 %

 

Μεταξύ όσων δηλώνουν ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ σήμερα, απάντησαν ότι θα ψηφίσουν:

Ανδρέα Λοβέρδο 30,3%

Νίκο Ανδρουλάκη 29,5%

Γιώργο Παπανδρέου 27,9%

Χάρη Καστανίδη 7,3%

Παύλο Γερουλάνο 2,2%

Παύλο Χρηστίδη 1,4%

 

Το θέμα είναι ότι με αυτά και με αυτά το ΚΙΝΑΛ εμφανίζεται σε δημοσκόπηση με διψήφιο νούμερο στην πρόθεση ψήφου – 11% έστω και μετά από αναγωγή (MRB, 18 Νοεμβρίου 2021), ένας Θεός ξέρει μετά από πόσα χρόνια…

About the Author

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα