ΒΑΟ ΒΑΕ BUNS Από το μεσημέρι ως τα μεσάνυκτα, απολαύστε τα πιο απίθανα bao buns.

Αν δεν έχετε δοκιμάσει bao buns, ξεκινήστε από τα καλύτερα. Αν έχετε δοκιμάσει, θα εκτιμήσετε ακόμα περισσότερο τα bao buns που ετοιμάζουν και σερβίρουν στο ΒΑΟ ΒΑΕ, το νέο hot spot της γεύσης στην πόλη. Ναι, bao buns. Το διάσημο street food της Κϊνας προσαρμόστηκε στις δικές μας γευστικές συνήθειες. Είναι αφράτα ψωμάκια, σε σχήμα που θυμίζει tacos, γεμισμένα με κρεατικά, γαρίδες, λαχανικά, σως κι ό,τι άλλο μπορεί να φανταστείτε.

Τα ΒΑΟ ΒΑΕ είναι το σημείο εισόδου σε μια νέα εποχή στο street food. Σερβίρουν μια μεγάλη ποικιλία από υπέροχα bao buns, τα καλύτερα που θα βρείτε στην πόλη. Ποιος το λέει αυτό ?! Όλοι όσοι τα γεύτηκαν! Τα ΒΑΟ ΒΑΕ λειτουργούν από το μεσημέρι (από τις 1 μμ στο Κολωνάκι) μέχρι τα μεσάνυχτα και σερβίρουν επίσης υπέροχα cocktails. Eίναι στο δρόμο σας και βάζουν το street food στο σωστό δρόμο. Στη Λεωφόρο Αλίμου στον Άλιμο, τη Βασιλέως Γεωργίου στη Γλυφάδα και την οδό Καψάλη στο Κολωνάκι.

Για να μπείτε στο κλίμα… Chicky Bao Bun με κοτόπουλο πανέ,  Piggy Bao Bun με πανσέτα χοιρινή, Burger Bao Bun με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, Prawn Bao Bun με γαρίδες tempura, Cheddar & Chicken Bun, Dog Bao Bun, Caesar Bao, Exotic Bao Bun με πάπια Πεκίνου, Vegeterian Bao Bun και Rum Bao Bun

Επίσης απίθανα είναι τα morning buns – μέχρι στιγμής σερβίρονται μόνο στο κατάστημα Αλίμου, αλλά πού θα πάει… Croque madame, Fried egg bao, Greek morning bao, Avocado bao, Benedict bao, Cheesecake bao, Banofee bao και PP&J bao – με peanut butter / strawberries jelly…

Τα ΒΑΟ ΒΑΕ BUNS έχουν ένα όνομα σαφέστατο αλλά και μυστηριώδες. Εντάξει, bao buns είναι αυτό που σερβίρουν αλλά “bae”?! Έψαξα λίγο…  Bae είναι τα αρχικά των λέξεων από τη φράση “before anyone else”, ένα συνώνυμο για  το sweetie. Πραγματικά, τα ΒΑΟ ΒΑΕ έφεραν τα υπέροχα bao buns στην καθημερινότητά μας “before anyone else”. Από την άλλη πλευρά, σε κάποια από τις ανατολίτικες γλώσσες σημαίνει “έμπνευση”. Κι αυτό ταιριάζει…

 

Το σύνθημά τους είναι ξεκάθαρο – Eat real. Eat good. Feel good. Είναι μια πρόσκληση αλλά και μια υπόσχεση που τα ΒΑΟ ΒΑΕ τηρούν κάθε μέρα, με κάθε bao bun που σερβίρουν και με κάθε cocktail που ετοιμάζουν.

Ο ιδιοκτήτης του ΒΑΟ ΒΑΕ είναι ένας άνθρωπος που δεν κολλάει σε αυτά που ξέρει. Δοκιμάζει, ακούει και φέρνει στην ομάδα ανθρώπους που θέλουν να κάνουν το καλύτερο, ξέρουν πώς να το πετύχουν και τολμάνε να δοκιμάσουν κάτι νέο.

Ο chef Χρήστος Γλωσσίδης έκανε το step up και κι έγραψε το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία του street food – και, μην ξεγελιέστε,  street food σε υψηλό επίπεδο είναι πολύ δύσκολη υπόθεση. Το μενού που υπογράφει ο chef Χρήστος Γλωσσίδης είναι μια ανθολογία γεύσεων. Το καθένα είναι υπέροχο, όλα μαζί είναι ένας κόσμος γεύσεων.

Τα σωστά υλικά και οι σωστές παρασκευές μπορούν να κάνουν ένα καλό bao bun- ή ένα καλό cocktail – αλλά η μαγική γεύση προκύπτει από την έμπνευση. Από την ανάμιξη υλικών και γεύσεων που επηρεάζει η μία την άλλη και τελικά δίνουν ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα. Στα BAO BAE όλα παρασκευάζονται επί τόπου, με διαλεχτά υλικά, άρτια τεχνική, κάποια μικρά μυστικά και καλή διάθεση – κι όσοι ξέρουν να μαγειρεύουν ξέρουν πολύ καλά ότι η καλή διάθεση είναι απαραίτητο συστατικό.

Επίσης καταπληκτική εμπειρία στα ΒΑΟ ΒΑΕ είναι τα cocktails – κι όχι, δεν πήραν το όνομά τους από την πολύχρωμη κι εντυπωσιακή ουρά του κόκκορα. Μεταξύ άλλων, θα απολαύσετε τα trendy Sex in City, The Marshal, Berries Addicted, Cantaritos και Zombie Terror.

Όταν βρεθείτε σε Κολωνάκι, Άλιμο, Γλυφάδα – μην το καθυστερείτε – ανάμεσα στο μεσημέρι και τα μεσάνυκτα, φροντίστε να δοκιμάσετε και να απολαύσετε καταπληκτικά bao buns και cocktails στα ΒΑΟ ΒΑΕ BUNS, τα νέα hot spots  του street food.

 

ΒΑΟ ΒΑΕ BUNS.

Κολωνάκι, Καψάλη 5-7, 210 010 7696

Άλιμος, Λεωφ. Αλίμου 27, 213 099 3030

Γλυφάδα, Βασιλέως Γεωργίου 9Γ, 216 002 5874

About the Author

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα