Πέντε αποδράσεις στo εξωτερικό για το τριήμερο του Βαλεντίνου

Ενώ είμαστε ήδη στα μισά του Φλεβάρη, του πιο ερωτικού μήνα του χρόνου – και ίσως του πιο κρύου, ας συμφωνήσουμε πως αρκετά ξεκουραστήκαμε από τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές αλλά και πως αρκετά δουλέψαμε αυτόν τον μακρύ και ατελείωτο Γενάρη. Με αφορμή τον πάντα εμπορικό, αλλά παθιασμένο, Βαλεντίνο, δεν θα σας προτείνω κοντινούς προορισμούς για love getaways, αλλά πέντε αποδράσεις στο εξωτερικό για το τριήμερο του Βαλεντίνου – για να είστε και μεγαλειώδεις αλλά και πρωτότυποι.

Βάση μιας γρήγορης αναζήτησης στη δημοφιλή πλατφόρμα αεροπορικών εισιτηρίων Skyscanner, το βράδυ της Παρασκευής 10 Φλεβάρη, μπορείτε να ταξιδέψετε το Σαββατοκύριακο μετά τον Βαλεντίνο από την Αθήνα με λιγότερο από 80 ευρώ κατά άτομο στη Λάρνακα της Κύπρου, ενώ αν επιλέξετε πιο ακριβούς προορισμούς, όπως η Ρουμανία, η Ιταλία, το Ισραήλ και η Αγγλία, η τιμή κυμαίνεται από 148 ευρώ έως 178 ευρώ κατ’ άτομο. Μιλάμε λοιπόν για χαμηλού κόστους ταξίδια τελευταίας στιγμής.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή…

Κύπρος

Λάρνακα, Κύπρος – brief.com.cy

Ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της Μεσογείου που είναι πλούσιο σε ιστορία, μύθους, παραδόσεις και φυσικά τοπία που συνδυάζουν θάλασσα και βουνό μαζί. Στο “Νησί της Αφροδίτης” θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους, φεστιβάλ, πεζοπορίες και ατελείωτες βόλτες σε ιστορικές πόλεις. Μην σας φοβίζει ο μήνας, η Κύπρος είναι πάντα μια καλή ιδέα για διακοπές. Φτάνοντας στο αεροδρόμιο της Λάρνακας μπορείτε είτε να μείνετε στην κοσμική πόλη με το ιστορικό της κέντρο, ή να απολαύσετε την απέραντη θέα στη θάλασσα και τα μαγαζιά της παραλίας που λειτουργούν και τον χειμώνα. Αν πάλι έχετε πάει στη Λάρνακα, μπορείτε να κατευθυνθείτε προς τη Λευκωσία που είναι ο απόλυτος χειμερινός προορισμός για ένα ιδανικό, ρομαντικό, τριήμερο.

Ρουμανία

Βουκουρέστι, Ρουμανία – troodostravel.gr

Μακριά από έγνοιες και καημούς, αλλά σε απόλυτα οικονομικό budget, είναι και η πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το Βουκουρέστι. Περιηγήσεις στην εμπορική του πόλη, κάνα δυο μουσεία που θα γεμίσουν τις ώρες σας, μια βουτιά στα ιαματικά λουτρά, τα μεγαλύτερα της Ευρώπης και αν προλαβαίνετε και μια εκδρομή στο κάστρο του Κόμη Δράκουλα, είναι το τέλειο πλάνο για μια σύντομη απόδραση από την Αθήνα. Ντυθείτε καλά γιατί η θερμοκρασία είναι εξίσου χαμηλή – και χαμηλότερη! – με την Ελλάδα.

Ισραήλ

Τελ Αβίβ, Ισραήλ – glow.gr

Η παραλιακή πρωτεύουσα του Ισραήλ, το Τελ Αβίβ, είναι προορισμός για όλον τον χρόνο. Φιλοξενεί εκατομμύρια τουρίστες ετησίως, σαφώς και πολλούς Έλληνες, και είναι ένας πολυπολιτισμικός προορισμός φιλόξενος σε όλες τις κουλτούρες, προτιμήσεις και ταυτότητες. Με την θερμοκρασία γύρω στους 17 βαθμούς Κελσίου μπορείτε να απολαύσετε ατελείωτες βόλτες στις παραλίες της πόλης, να εξερευνήσετε την ομορφιά και την αρχιτεκτονική της, να γευτείτε πεντανόστιμο φαγητό και να διασκεδάσετε μέχρι πρωίας σε μερικά από τα καλύτερα μπαρ και κλαμπ παγκοσμίως.

Ιταλία

Μιλάνο, Ιταλία – voyagingtheworld.com

Ανάμεσα στους οικονομικότερους προορισμούς για το τριήμερο μετά τον Βαλεντίνο είναι και το Μιλάνο της Ιταλίας. Πανέμορφη πόλη, αρχιτεκτονική που κόβει την ανάσα, μικρές αποστάσεις και εξαιρετικό ιταλικό φαγητό. Ποιος δεν θα ήθελε να κάθετε στην Πιάτσα Ντουόμο με ένα ποτήρι Άπερολ – και ένα κομμάτι πίτσα! – και να αγναντεύει την ομορφιά της καθηλωτικής αυτής εκκλησίας;

Αγγλία

Λονδίνο, Αγγλία – followgeorge.gr

Σχεδόν αναμενόμενο, ολίγον τι μακρινό δε, ένας προορισμός που είναι σχεδόν πάντα καλή ιδέα. Αν και τέσσερις ώρες μακριά, το Λονδίνο είναι ο προορισμός που μπορείς να πηγαίνεις σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο. Φθηνά εισιτήρια, γρήγορες μετακινήσεις με συρμούς μετρό από άκρη σε άκρη, φαγητό από όλες τις κουζίνες του κόσμου και ποτά σε παραδοσιακές παμπ και υπερσύγχρονα μπαρ ή ταράτσες.

Αν επιλέξατε ήδη μία από τις πέντε αποδράσεις στο εξωτερικό για το τριήμερο του Βαλεντίνου, ήρθε η ώρα να κλείσετε το επόμενο σας ταξίδι. Αν ψάχνετε για ακόμη οικονομικότερες τιμές, μπορείτε να παρακολουθείτε τις τιμές μέσα από το Skyscanner ή το Google Flights και να «τσιμπήσετε» τις καλύτερες προσφορές.

About the Author

Σχετικά άρθρα