Η Salma Hayek για τον Weinstein: «Ούρλιαζε “Δεν σε προσέλαβα για να δείχνεις άσχημη!”»

Η ηθοποιός αποκάλυψε πως ο ισχυρός παραγωγός την παρενοχλούσε σεξουαλικά επί χρόνια.

Η  Salma Hayek  μίλησε για τον  Harvey Weinstein  ισχυριζόμενη πως κριτίκαρε την εμφάνισή της σε όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων της βιογραφικής ταινίας Frida. Η ηθοποιός που το 2017 έγραψε ένα κείμενο στους New York Times για την σεξουαλική παρενόχληση που υφίστατο από τον κινηματογραφικό παραγωγό, είπε πως την προσέβαλε όσο γύριζαν την ταινία του 2002 για την  Frida Kahlo  .

Όταν την ρώτησαν αν μετέτρεψε μέσα της το  bullying   που της ασκούσε ο Weinstein σε κάτι φυσιολογικό για να το αντιμετωπίσει, η Hayek είπε: «Ναι, σε έναν βαθμό. Και ένιωθα καλά όταν μου το έκανε. Όταν με φώναζε και μου έλεγε Γιατί έχει μονόφρυδο και μουστάκι; Δεν σε προσέλαβα για να δείχνεις άσχημη, αναρωτιόμουν αν είχε δει ποτέ φωτογραφίας της Frida Kahlo. Αν ένας άνδρας υποδυόταν τον Cyrano de Bergerac, δεν θα του έλεγε “Τι μύτη είναι αυτή;”». 

Στο άρθρο των New York Times, η Hayek ισχυρίστηκε ότι ο Weinstein δεν της επιτέθηκε ποτέ επειδή είχε φίλους όπως ο Robert Rodriguez, ο George Clooney και ο Quentin Tarantino. «Επιπλέον, ήμουν πολύ δυνατή», διευκρίνισε. «Δεν είπα απλά όχι, αλλά είμαι μια δύναμη αναγνωρίσιμη. Δεν με είδε ποτέ αδύναμη. Όχι πως δεν φοβάμαι, αλλά δεν θα σε αφήσω να το δεις.  Μπορώ να γίνω σχεδόν εκφοβιστική με την ήρεμη δύναμή μου». 

Ακόμη, η ηθοποιός δήλωσε πως ο Weinstein «δεν ήταν ο πρώτο ούτε ο τελευταίος» που της φέρθηκε με τον ίδιο τρόπο, χαρακτηρίζοντας το θέμα «συστηματικό» στους κόλπους του Χόλλυγουντ.

Το 2020, ο Weinstein καταδικάστηκε σε 23 φυλάκισης μετά από καταγγελίες για βιασμό και σεξουαλικές επιθέσεις.

About the Author

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα