Πώς θα βάλουμε ένα τέλος στα μαλλιά που φριζάρουν

Αυτό το φθινόπωρο ήρθε η ώρα που θα αποχαιρετήσουμε τα μαλλιά που φριζάρουν με τις κατάλληλες συμβουλές που θα βοηθήσουν τα μαλλιά μας να λάμψουν ξανά, χωρίς… ατασθαλίες.

Όταν τα μαλλιά φριζάρουν φαίνονται απεριποίητα, ατημέλητα και επηρεάζουν όλη μας την εμφάνιση και τη διάθεση. Και τι εννοούμε, όταν λέμε φριζάρουν; Είναι αυτή η άσχημη αίσθηση που δημιουργείται όταν στην τρίχα υπάρχει έλλειψη υγρασίας και υψηλή υγρασία στον αέρα. Αποτέλεσμα; Τρίχες που κατσαρώνουν, χάνουν τη λάμψη τους και το αποτέλεσμα στο κεφάλι μας μοιάζει σαν να είχαμε… μπλέξει σε καβγά.

Ευτυχώς, το φριζάρισμα των μαλλιών είναι μια πολύ συχνή υπόθεση στην οποία όλοι μπορούμε να δείξουμε κατανόηση, καθώς οι περισσότεροι την αντιμετωπίζουμε –άλλοι σε μεγαλύτερο, άλλοι σε μικρότερο βαθμό. Τα νέα, όμως, είναι ακόμα καλύτερα, καθώς μπορούμε να λάβουμε δράση, με απλές συμβουλές που βοηθούν σημαντικά.

 

Κόψτε την ψαλίδα
Όταν δεν αντιμετωπίζεται, η ψαλίδα σταδιακά ανεβαίνει και αποδυναμώνει τα μαλλιά, διευκολύνοντας το φριζάρισμα σε ζεστό και υγρό καιρό. Μην βασίζεστε τόσο στα προϊόντα, όσο σε ένα καλό «καθάρισμα» στις άκρες σας στο κομμωτήριο, για να καταπολεμήσετε το πρόβλημα από τη ρίζα του.

Μην λούζεστε με καυτό νερό
Το πολύ ζεστό νερό ξηραίνει το τριχωτό της κεφαλής και απομακρύνει όλα τα φυσικά έλαια που συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας τους, ενώ ταυτόχρονα αποδυναμώνει τις ρίζες σας και κάνει τα μαλλιά υπερβολικά πορώδη, οδηγώντας τα σε σπάσιμο και φθορά. Προτιμήστε, λοιπόν, να λούζετε τα μαλλιά σας με χλιαρό νερό και αν είστε αρκετά θαρραλέες, τελειώστε με κρύο νερό στο τελευταίο ξέβγαλμα, για καλύτερο κλείδωμα υγρασίας ενάντια στο φριζάρισμα.

Χρησιμοποιήστε σαμπουάν κατά του φριζαρίσματος
Ένα καλό, θρεπτικό και ενυδατικό σαμπουάν θα βοηθήσει πολύ την κατάσταση, αρκεί να βρείτε το κατάλληλο για τα δικά σας μαλλιά.

Μην ξεχνάτε το conditioner και τη μάσκα
Και πάλι θα πρέπει να επιλέξετε προϊόντα κατά του φριζαρίσματος, αλλά να δοκιμάσετε αυτό που σας ταιριάζει, καθώς κάποια μαλακτικά μπορεί να βαρύνουν τα μαλλιά σας και να τα κάνουν θαμπά και λιπαρά. Αντιστοίχως, μην ξεχνάτε τη μάσκα μαλλιών μια φορά την εβδομάδα για βαθιά θρέψη, η οποία θα δυναμώσει τους δεσμούς της τρίχας, θα λειάνει τα μαλλιά και θα δώσει ώθηση στην υγρασία.

Στεγνώστε τα μαλλιά σας απαλά
Μόλις τελειώσετε το λούσιμο, παίρνετε την πετσέτα σας και τα τρίβετε σαν να μην υπάρχει αύριο; Λάθος! Τα μαλλιά μας είναι πιο αδύναμα όταν είναι βρεγμένα και τρίβοντάς τα με την πετσέτα, αυξάνετε το σπάσιμο και τη φθορά, ενώ δημιουργείτε κόμπους. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να στεγνώσετε τα μαλλιά σας ταμποναριστά με μια απαλή πετσέτα με μικροΐνες.

Απλώστε τους serum μαλλιών
Το κατάλληλο serum σε βρεγμένα ή νωπά μαλλιά θα τα τιθασεύσει, θα κλειδώσει την υγρασία και θα χαρίσει προστασία έναντι στο φριζάρισμα, χωρίς να βαρύνει τα μαλλιά σας.

Ελαχιστοποιήστε τη φθορά από τη θερμότητα
Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε σίδερα ισιώματος ή για μπούκλες, θυμηθείτε ότι τα προϊόντα προστασίας από τη θερμότητα είναι απαραίτητα για να μην μείνουν τα μαλλιά σας ακάλυπτα ενάντια στη θερμότητα και την επίδραση της υγρασίας.

Χρησιμοποιήστε φυσούνα στο πιστολάκι
Αν έχετε σπαστά ή σγουρά μαλλιά, η φυσούνα στο πιστολάκι θα κρατήσει την κίνηση στις μπούκλες σας και θα ξεμπερδέψει τα μαλλιά σας. Χωρίς αυτή, τα μαλλιά σας θα φεύγουν προς διάφορες κατευθύνσεις, εντείνοντας το φριζάρισμα.

About the Author

Σχετικά άρθρα