Συνεχίζουμε τα μπάνια με 4 ξεχωριστές αποδράσεις

Τα «48 Αυγούστου» συνεχίζονται κι επειδή ο Αύγουστος μας χρωστάει κάτι καλοκαιρινές ημέρες μετά το φιάσκο των βροχών μετά τις 20, συνεχίζουμε τα μπάνια σε προορισμούς που αγαπάμε και μπορούμε να φτάσουμε με το αυτοκίνητο.

Καρδαμύλη, για ηλιοθεραπεία στη Μεσσηνία
Αν τα κρυστάλλινα γαλάζια νερά και το πράσινο της Μεσσηνίας, με τα κυπαρίσσια, τους ελαιώνες και τις κατάφυτες πλαγιές σας ταιριάζουν σαν σκηνικό στην επόμενη απόδρασή σας, τότε η Καρδαμύλη θα πρέπει να μπει ως τελικός προορισμός στο GPS σας. Βρίσκεται στην ανατολική άκρη του μεσσηνιακού κόλπου, στα «πόδια» του Ταΰγετου, κι εκτός από τις πανέμορφες παραλίες της, ξεχωρίζει για τα εντυπωσιακά αρχοντικά και το γραφικό λιμανάκι της. Ο παλιός οικισμός της Παλιάς Καρδαμύλης με τα πυργόσπιτα γύρω από την όμορφη εκκλησία του Aγίου Σπυρίδωνα είναι ό,τι πρέπει για εξερεύνηση, ενώ για μπάνιο βουτήξτε στα Ριτσά με τα κρυστάλλινα νερά, στον διάσημο Φονέα, αλλά και στο Καλαμίτσι με τα ψηλά κυπαρίσσια, τα βαθυγάλανα Δελφίνια και την παραλία της Καλογριάς κοντά στη Στούπα.

Κύμη, για βουτιές στο Αιγαίο
Στην Ελλάδα έχουμε πολλά «μπαλκόνια του Αιγαίου» και η Κύμη σίγουρα είναι ένα από αυτά. Στη μέση της ανατολικής πλευράς της Εύβοιας, αποτελεί έναν βολικό προορισμό για να φτάσετε οδικώς και να απολαύσετε τις φυσικές ομορφιές του βουνού και της θάλασσας, να χαλαρώσετε, αλλά και να διασκεδάσετε, με ενδιαφέρουσες εκδρομές σε κοντινή ακτίνα. Η Κύμη είναι μια όμορφη πόλη που διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα τεχνητά λιμάνια της χώρας, πυκνή βλάστηση, όμορφες παραλίες, ενώ ταυτόχρονα είναι «ζωντανή» με ταβέρνες, εστιατόρια και καφέ για να κάνετε τη βόλτα σας. Ανακαλύψτε την αρχιτεκτονική της, που κρατάει αρκετά στοιχεία από το πλούσιο ιστορικό παρελθόν της περιοχής, με παλιά αναπαλαιωμένα σπίτια και αρχοντικά, με το Δημαρχείο, το Λαογραφικό Μουσείο και το παλιό αρχοντικό της οικογένειας Καραβοπούλου να ξεχωρίζουν. Εκεί θα βρείτε και το σπίτι όπου γεννήθηκε το 1883, αλλά και έζησε ο παγκοσμίας φήμης γιατρός Γεώργιος Παπανικολάου, που ανακάλυψε το ομώνυμο τεστ για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Για τα μακροβούτια σας, κατευθυνθείτε στην παραλία Σουτσίνι ή αν βγείτε λίγο παραέξω και σας αρέσουν τα… δύσκολα, πάρτε το δρόμο για τις πανέμορφες παραλίες Θαψά και Τσίλαρος. Κι αν έχετε στη διάθεσή σας ημέρες, μπορείτε να κάνετε και μια ημερήσια με το καράβι στη Σκύρο για λίγο νησιώτικο αέρα παραπάνω.

Πήλιο, για μακροβούτια στα βόρεια
Αν θέλετε να κινηθείτε προς τα βόρεια και παράλληλα να συνδυάσετε βουνό και θάλασσα με άπειρες επιλογές, το Πήλιο μπορεί να «κλείσει» όμορφα τις καλοκαιρινές αποδράσεις σας για μπάνιο. Όποια πλευρά του κι αν επιλέξετε, το Αιγαίο ή τον Παγασητικό, τα χωριά του και οι θάλασσές του θα σας αποζημιώσουν, για τα τελευταία μπάνια και για μερικές τελευταίες στιγμές χαλάρωσης. Επιβάλλεται βόλτα στην Τσαγκαράδα, τη Ζαγορά και τις Μηλιές στα ορεινά κι έπειτα μπάνιο στον πανέμορφο Μυλοπόταμο, που όσο ο κόσμος αραιώνει ξαναβρίσκει την ομορφιά του, στη μικρή αμμώδη παραλία Λαμπινού, στον Λημνιώνα ανάμεσα σε Μυλοπόταμο και Λαμπινού, τη Φακίστρα, τα Ποτιστικά.

Μονεμβασιά, για ρομαντικές, θαλάσσιες περιπέτειες
Λίγος ρομαντισμός ποτέ δεν έβλαψε κανέναν. Και η καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς είναι ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας για να περάσετε τις ημέρες σας με λίγη ατμόσφαιρα και να συνδυάσετε και τα μπάνια σας. Περπατήστε στα στενά της, απολαύστε την ομορφότερη θέα από την Άνω Πόλη, όπου θα δείτε τις κατοικίες των αρχόντων και των οικογενειών των εκάστοτε κυριάρχων, λιθόστρωτα δρομάκια, βυζαντινές εκκλησίες και ανεβείτε μέχρι το Ναό της Αγίας Σοφίας, μιας από τις ωραιότερες εκκλησίες της χώρας μας, στο ψηλότερο σημείο. Για μπάνιο, οι επιλογές είναι αρκετές. Αν δεν θέλετε να απομακρυνθείτε από την καστροπολιτεία και προτιμάτε να κάνετε το μπάνιο σας σε ένα μέρος με ιστορία, το Πορτέλο σας διευκολύνει. Άλλες επιλογές μπάνιου στην κοντινή περιοχή, είναι η παραλία Κάκαβος στα αριστερά της γέφυρας με φόντο το κάστρο της Μονεμβασιάς και η μικρή παραλία της Κούρκουλας, κλειστή από τρεις μεριές, θυμίζοντας φυσική πισίνα.

About the Author

Σχετικά άρθρα