7 ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΟΥ

Όλα είναι έτοιμα για τις πολύαναμενόμενες διακοπές σου. Τα εισιτήρια έχουν κλειστεί, οι βαλίτσες περιέχουν όλα όσα θέλεις να πάρεις μαζί σου και το μυαλό σου ίσως να ταξιδεύει ήδη για τον ονειρεμένο προορισμό που έχεις επιλέξει. Υπάρχουν λοιπόν κάποια βήματα της τελευταίας στιγμής που είναι απαραίτητο να κάνεις ώστε όλα να πάνε όσο το δυνατό καλύτερα και οι διακοπές σου να κυλίσουν όπως ακριβώς τις έχεις σχεδιάσει.

Τσέκαρε λοιπόν την παρακάτω λίστα για να το διασφαλίσεις.

Αδειάζουμε το ψυγείο και πετάμε τα σκουπίδια

Το τάπερ με τα φασολάκια της μαμάς σου ή τα φρούτα που είχες ψωνίσει τις τελευταίες μέρες δεν θα βρίσκονται στην ίδια κατάσταση σε δέκα ή δεκαπέντε μέρες που θα επιστρέψεις. Καλό είναι λοιπόν να τα πετάξεις για να μην χαλάσουν και χρειαστεί να αντιμετωπίσεις ένα ψυγείο που βρωμάει στην επιστροφή σου. Επίσης θα πρέπει να βγάλεις όλα τα σκουπίδια της κουζίνας ή του μπάνιου για να μην έχεις δυσάρεστες εκπλήξεις στην επιστροφή.

Βγάζουμε τις ηλεκτρονικές συσκευές από την πρίζα

Τα τελευταία χρόνια δεν είναι απίθανο να δούμε καλοκαιρινές καταιγίδες με κεραυνούς να ξεσπούν από την μια στιγμή στην άλλη. Αν λοιπόν αφήσεις την τηλεόραση, τον υπολογιστή ή το ηχοσύστημά σου στην πρίζα, κινδυνεύουν από αυξήσεις τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος σε μια τέτοια περίπτωση. Βγάζουμε λοιπόν τις ηλεκτρονικές μας συσκευές από την πρίζα για ασφάλεια.

Κλείνουμε και κλειδώνουμε το σπιτικό μας

Δεν ξεχνάμε να τσεκάρουμε όλα τα παντζούρια και παράθυρα του σπιτιού μας, ακόμα και αυτό του μπάνιου που μπορεί να μένει διαρκώς ανοιχτό. Τα κλειστά διαμερίσματα ή μονοκατοικίες γίνονται εύκολα στόχος διαρρηκτών στην διάρκεια της απουσίας των ιδιοκτητών. Αν έχουμε συναγερμό, τον οπλίζουμε και ενημερώνουμε την εταιρία security ότι θα απουσιάσουμε, δίνοντας ένα τηλέφωνο κάποιου δικού μας προσώπου που θα βρίσκεται πίσω όσο εμείς θα λείπουμε για την περίπτωση που δεν είναι δυνατό να βρουν εμάς.

Ελευθερώνουμε χώρο στο κινητό μας τηλέφωνο και εξασφαλίζουμε την περιαγωγή

Όσο βρισκόμαστε στο ταξίδι μας είναι φυσικά αναμενόμενο ότι θα τραβάμε φωτογραφίες και βίντεο. Αν λοιπόν το τηλέφωνό μας είναι φορτωμένο με apps ή φωτογραφίες που δεν μας ενδιαφέρουν, είναι πιθανό να βρεθούμε μπροστά στην ένδειξη “δεν υπάρχει επαρκής χώρος αποθήκευσης”. Ακόμα χειρότερα, μπορεί να διαπιστώσουμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε ή να δεχθούμε κλήσεις εξαιτίας της έλλειψης περιαγωγής στο εξωτερικό. Συνεννοούμαστε λοιπόν για την πολιτική της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας λίγες μέρες πριν το ταξίδι μας και κάνουμε όλα τα απαραίτητα βήματα ώστε να μην βρεθούμε χωρίς τηλέφωνο στην ξένη χώρα. Επίσης σβήνουμε όλα τα apps που δεν χρησιμοποιούμε όπως και τις άχρηστες φωτογραφίες.

Παίρνουμε screenshots από όλες τις σημαντικές ταξιδιωτικές πληροφορίες

Τίποτα δεν μπορεί να μας αγχώσει περισσότερο από το να μην βρίσκουμε την boarding pass μας στην είσοδο του αεροδρομίου και να προσπαθούμε να την κατεβάσουμε την τελευταία στιγμή. Το ίδιο θα συμβεί και με τα εισιτήρια κάπου μουσείου ή την διεύθυνση του καταλύματός μας. Παίρνουμε λοιπόν screenshots από όλες αυτές τις σημαντικές πληροφορίες ή ακόμα καλύτερα, τις εκτυπώνουμε. Ιδιαίτερα τις boarding pass μας, καθώς μπορεί να μην περνάει το qr code στον έλεγχο του αεροδρομίου αν δεν είναι ενεργό και είναι σε φωτογραφία.

Ελέγχουμε τα τραπεζικά μας

Τσεκάρουμε ότι έχουμε όλα μας τα τραπεζικά σε τάξη, όπως το υπόλοιπο των πιστωτικών καρτών μας και φροντίζουμε να πάρουμε μαζί μας και μερικά μετρητά. Θα είναι κρίμα να βρεθούμε μπροστά σε οικονομικά αδιέξοδα όσο ταξιδεύουμε, είτε γιατί δεν έχουμε επαρκές υπόλοιπο, είτε γιατί κάπου δεν δέχονται κάρτες (ναι, υπάρχουν ακόμα τέτοια μέρη).

Δίνουμε σε κάποιον ένα κλειδί του σπιτιού μας

Θα υπάρχει σίγουρα κάποιο άτομο εμπιστοσύνης στο οποίο θα μπορούμε να εμπιστευθούμε ένα κλειδί του σπιτιού μας όσο λείπουμε. Το άτομο αυτό θα μπορέσει να ποτίσει τα φυτά μας, να παραλάβει κάποιο δέμα μας ή γενικότερα να έχει τον νου του. Αν συμβεί κάποιο έκτακτο περιστατικό, όπως για παράδειγμα μια διαρροή νερού ή ακόμα κι αν χάσουμε τα κλειδιά μας στο ταξίδι, είναι καλό να ξέρουμε ότι υπάρχει κάποιος να βοηθήσει.

Ενημερώνουμε κάποιο πρόσωπο για το που βρισκόμαστε

Ιδιαίτερα αν φύγουμε στο εξωτερικό, είναι καλό να ξέρει κάποιος πίσω στην πατρίδα το που βρισκόμαστε και πότε έχουμε σκοπό να επιστρέψουμε. Φυσικά ελπίζουμε ποτέ να μην μας συμβεί κάτι δυσάρεστο, αν όμως βρεθούμε σε δύσκολη θέση, είναι καλό να ξέρουμε ότι υπάρχει κάποιος που θα ανησυχήσει και θα μας νοιαστεί.

 

About the Author

Σχετικά άρθρα