Χάος από τις φωτιές στην Αττική: Στις φλόγες Γέρακας, Παλλήνη, Ανθούσα και Διώνη – Εικόνες από τα μέτωπα – Οι κλειστοί δρόμοι

Τα πιο δυσοίωνα μοντέλα πρόγνωσης δυστυχώς επαληθεύτηκαν για την δοκιμαζόμενη Αττική, και η φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στο Νταού Πεντέλης έχει εξαπλωθεί σε διαφορετικά μέτωπα με τη βοήθεια πολύ δυνατών ανέμων.

Οι φλόγες σάρωσαν Παλλήνη, Ανθούσα, Πεντέλη, Ντράφι και Γέρακα. Σπίτια και περιουσίες καταστράφηκαν ενώ σοβαρότατα είναι πλέον και τα προβλήματα ηλεκτροδότησης σε Ανθούσα και Ντράφι ενώ ο ΔΕΔΔΗΕ μόλις επιβεβαίωσε ότι εκτός λειτουργίας είναι και η γραμμή Μέσης Τάσης για την Παλλήνη και την Πεντέλη. Στη Διώνη, οι πυροσβέστες κόβουν πεύκα προσπαθώντας να σώσουν τα σπίτια, σε περιοχή που προβληματίζει ιδιαιτέρως καθώς οι αναζωπυρώσεις είναι ασταμάτητες.

Λιμεναρχείο Ραφήνας: Αποφύγετε τις θαλάσσιες δραστηριότητες

Εν τω μεταξύ, να αποφύγουν τις θαλάσσιες δραστηριότητες καλεί τους πολίτες το κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας, σε συγκεκριμένες περιοχές της Ανατολικής Αττικής, λόγω της φωτιάς στην Πεντέλη. Η έκκληση γίνεται προς του λουόμενους σε Νέα Μάκρη, Σχοινιά και Μαραθώνα.

Ο δήμαρχος Ραφήνας δήλωσε ότι τo Ντράφι «επλήγη βάναυσα» και η φωτιά προχωρά ακάθεκτη: «επειδή ο αέρας δυνάμωσε πέρασε από τους κήπους και τις αυλές στα σπίτια», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ραφήνας – Παλλήνης εκτιμώντας ότι έχουν καεί περίπου δέκα κατοικίες στην περιοχή.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Από νωρίς το πρωί τμήμα της Μαραθώνος είχε κλείσει. Η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει σε εκτροπές κυκλοφορίας στη Λ. Μαραθώνος, στο ρεύμα προς Νέα Μάκρη στον Σταυρό της Αγ. Παρασκευής και στη Λ. Σπάτων και στις οδούς Ευρυτανίας και Κύπρου στο ρεύμα προς Αθήνα. Αντίθετα έχει πλέον αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πεντέλης, καθώς και στην Αττική Οδό, στο ρεύμα προς την Ελευσίνα, αλλά και προς το αεροδρόμιο, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την ΕΛΑΣ. Η κυκλοφορία στα συγκεκριμένα σημεία είχε διακοπεί λόγω της πυρκαγιάς.

Μεταβολές στο δίκτυο λεωφορειακών γραμμών

Λόγω της πυρκαγιάς στην Πεντέλη δεν επιτρέπεται η εκτέλεση λεωφορειακών γραμμών του ΟΑΣΑ. Ειδικότερα, ο ΟΑΣΑ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχει επιβάλλει η Ελληνική Αστυνομία δεν επιτρέπουν την εκτέλεση των εξής λεωφορειακών γραμμών:

301 ΣΤ. ΔΟΥΚ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ – ΑΝΘΟΥΣΑ – ΠΕΝΤΕΛΗ (ΚΥΚΛΙΚΗ) 301 Β ΣΤ. ΔΟΥΚ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ – ΑΝΘΟΥΣΑ – ΠΕΝΤΕΛΗ (ΚΥΚΛΙΚΗ) 314 ΣΤ. ΔΟΥΚ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ – ΠΑΛΛΗΝΗ – ΡΑΦΗΝΑ 319 ΣΤ. ΔΟΥΚ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ – ΠΑΛΛΗΝΗ – ΕΚΠΤ. ΧΩΡΙΟ ΣΠΑΤΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ) 324 ΑΝΘΟΥΣΑ – ΠΑΛΛΗΝΗ – ΚΑΝΤΖΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ)

Επίσης, τροποποιήσεις υπάρχουν στη διαδρομή των εξής λεωφορειακών γραμμών: 302 ΣΤ. ΔΟΥΚ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ – ΓΕΡΑΚΑΣ (ΚΥΚΛΙΚΗ) 446 ΣΤ. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ – ΝΟΣΟΚ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ (ΜΕΣΩ ΠΙΚΠΑ) 450 ΣΤ. ΧΑΛΑΝΔΡΙ – ΧΑΛΑΝΔΡΙ – Ν. ΠΕΝΤΕΛΗ 451 ΣΤ. ΧΑΛΑΝΔΡΙ – Ν. ΠΕΝΤΕΛΗ – ΧΑΛΑΝΔΡΙ (ΚΥΚΛΙΚΗ) 460 ΣΤ. ΧΑΛΑΝΔΡΙ – ΧΑΛΑΝΔΡΙ – Π. ΠΕΝΤΕΛΗ 461 ΣΤ. ΧΑΛΑΝΔΡΙ – Π. ΠΕΝΤΕΛΗ – ΧΑΛΑΝΔΡΙ (ΚΥΚΛΙΚΗ) Α5 ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΑΝΘΟΥΣΑ Χ93 ΣΤ. ΥΠΕΡ. ΛΕΩΦ. ΚΗΦΙΣΟΥ – ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ (EXPRESS) Χ95 ΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΑΕΡΟΛ. ΑΘΗΝΩΝ (EXPRESS)

Για περισσότερες πληροφορίες, οι επιβάτες μπορούν να καλούν στο πληροφοριακό κέντρο του ΟΑΣΑ 11185.

About the Author

Σχετικά άρθρα