Τουρκία: Νέα δημοσκόπηση για τις προεδρικές εκλογές δίνει 29,8% στον Ερντογάν

Πτώση στα ποσοστά του καταγράφει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Cumhuriyet.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, που διενήργησε η εταιρεία Eurasia Araştırma, για τις επικείμενες εκλογές στην Τουρκία, τα ποσοστά του Τούρκου Προέδρου είναι κάτω του 30%.

Συγκεκριμένα, ακόμα και αν όλα τα κόμματα «κατέβαζαν» υποψήφιους, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συγκέντρωνε ποσοστά της τάξης του 29,8%. Υπενθυμίζεται ότι στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές το κόμμα του Ερντογάν είχε συγκεντρώσει ποσοστό 52,59%.

Στο ερώτημα «Εάν όλα τα κόμματα προτείνουν χωριστούς υποψηφίους στις προεδρικές εκλογές, τι θα ψηφίζατε;» το ποσοστό ψήφων για τον πρόεδρο του ΡΛΚ Κεμάλ Κιλιτσντάρογου ήταν 28,8%, για την Μεράλ Ακσενέρ 12,5% και για τον Μιτχάτ Σαντζάρ 9,8%.

Επιπλέον ποσοστό της τάξης του 6,3% των ψήφων θα συγκέντρωσε ο πρόεδρος του κόμματος DEVA, Αλί Μπαμπατζάν.

O προέδροw του MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί, συγκεντρώνει σύμφωνα με την έρευνα 6,0 % ενώ ακολουθούν οι Ουμίτ Οζντά (κόμμα Νίκης) 1.9%, Αχμέτ Νταβούτογλου (κόμμα Μέλλοντος) και Μουχαρέμ Ιντζέ (κόμμα Πατρίδας) 1.5% και Τεμέλ Καραμολάογλου, (κόμμα Ευτυχίας) και «Άλλο κόμμα» με 1,2 %.

Με πληροφορίες της ΕΡΤ

About the Author

Σχετικά άρθρα