3 τέλεια καλοκαιρινά κοκτέιλ για μπαλκονάδες

Μαζευόμαστε στο μπαλκόνι, βάζουμε μουσική, σβήνουμε τα φώτα και απολαμβάνουμε σπιτικά κοκτέιλ φρεσκάδας από το epicurious.com, που μας φτιάχνουν τη διάθεση και δεν παραβιάζουν την τσέπη μας.

Punch με φράουλα, γκρέιπφρουτ και χαμομήλι
Μην σας ακούγεται αθώο. Έχει μέσα το bourbon του, αλλά παραμένει ανοιξιάτικο και φρέσκο.
Για 10-12 μερίδες θα χρειαστείτε: 1) για το σιρόπι χαμομηλιού: 3 φλιτζάνια νερό, 2,5 φλιτζάνια ζάχαρη, 8 φακελάκια χαμομήλι, 2) για το Punch: 4 φλιτζάνια φρέσκο χυμό γκρέιπφρουτ, 6-8 φράουλες καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες, 3 φλιτζάνια bourbon, λίγες ριξιές bitters, πάγο και φρέσκα χαμομήλια για γαρνιτούρα. Για το σιρόπι ρίξτε το νερό και τη ζάχαρη σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά κι αφήστε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Πάρτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέστε του τα φακελάκια χαμομηλιού. Καλύψτε για 15 λεπτά και αφαιρέστε τα φακελάκια. Βάλτε το στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και λίγο πιο δροσερό. Για το Punch, χτυπήστε στο μπλέντερ τον χυμό γκρέιπφρουτ και τις φράουλες (φυλάξτε μερικές εκτός) μέχρι να έχετε ένα απαλό μείγμα. Βάλτε το σε σε ένα μεγάλο μπολ για punch και προσθέστε το σιρόπι χαμομηλιού, το bourbon και τα Bitters. Προσθέστε τις υπόλοιπες φράουλες και τον πάγο και σερβίρετε με λίγο πάγο στο ποτήρι και ρα χαμομήλια.

Κοκτέιλ με ροζέ
Το ροζέ κρασί παίρνει τα πάνω του πάντα την άνοιξη και το καλοκαίρι. Αν, ωστόσο, το προτιμάτε σε κοκτέιλ, ιδού η ιδανική συνταγή, με φρουτώδη γεύση, Aperol και φρέσκο λεμόνι. Για 1 κοκτέιλ θα χρειαστείτε 2 φράουλες καθαρισμένες και κομμένες, ½ φλιτζάνι ροζέ κρασί, 1 μεζούρα Aperol, 1 κ.γ. φρέσκο χυμό λεμονιού, λίγη παγωμένη σόδα. Βάλτε τις φράουλες σε ένα σέικερ και προσθέστε το ροζέ κρασί, το Aperol και τον χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε και σουρώστε σε ποτήρι κρασιού ή ό,τι σας αρέσει, με λίγο πάγο και σόδα. Προσθέστε και μερικά κομμάτια φράουλας.

Aperol Spritz
Αν δεν θέλετε εξεζητημένα πράγματα, αλλά προτιμάτε τις κλασικές και δοκιμασμένες αξίες στα κοκτέιλ, ένα Αperol Spritz θα σώσει την κατάσταση, ενώ ταιριάζει και σε κάθε εποχή. Για ένα κοκτέιλ, θα χρειαστείτε 3 πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι, 3 μεζούρες Prosecco, 2 μεζούρες Aperol, λίγη σόδα. Περάστε τις 3 ελιές σε μια οδοντογλυφίδα κι έπειτα σε ένα ποτήρι γεμάτο πάγο ρίξτε το Prosecco και το Aperol. Τελειώστε με τη σόδα, ανακατέψτε μαλακά και τοποθετήστε και τις ελιές.

 

About the Author

Σχετικά άρθρα