Πάμε για ράφτινγκ;

Η εποχή είναι ιδανική, γι’ αυτό και επιλέγουμε για εσάς 4 αποδράσεις φουλ στην αδρεναλίνη, ώστε να οργανώσετε την ατζέντα σας.

Στον Βοϊδομάτη με την Trekking Hellas
Εδώ σας περιμένει μια πανέμορφη υδάτινη διαδρομή, ιδανική και για αρχάριους, που περνά μέσα από την καρδιά του Εθνικού Δρυμού Βίκου-Αώου. Ο ποταμός Βοϊδομάτης πηγάζει κοντά στο χωριό Βίκος του κεντρικού Ζαγορίου και αφού διασχίζει το καταπράσινο Φαράγγι του Βίκου συναντιέται με τον Αώο στην κοιλάδα της Κόνιτσας. Τριγύρω θα θαυμάσετε ένα μαγευτικό και σπάνιο φυσικό περιβάλλον, ενώ θα περάσετε μέσα από αιωνόβια πλατάνια, σπηλιές, τοξωτά γεφύρια και μοναστήρια του 17ου αιώνα. Οι πιο τολμηροί, μάλιστα, μπορούν να κάνουν και βουτιές στα κρυστάλλινα και παγωμένα νερά του ποταμού. Η κατάβαση με την Trekking Hellas ξεκινά από το Γεφύρι της Αρίστης και τελειώνει μετά το πέτρινο μονότοξο Γεφύρι της Κλειδωνιάς, σε μια απόσταση 6 χιλιομέτρων, τα οποία κυλούν χωρίς ιδιαίτερες τεχνικές απαιτήσεις και δυσκολίες.

Στον Λάδωνα με την apo-drasis.gr
Στις 10 Απριλίου, η ομάδα Apodrasis ετοιμάζει rafting-τοξοβολία και αναρρίχηση στον Λάδωνα, έναν από τους ομορφότερους ποταμούς της χώρας και ο μεγαλύτερος παραπόταμος του Αλφειού. Πηγάζει από τα Αροάνια όρη, διασχίζει το Νομό Αχαΐας και το Νομό Αρκαδίας και εκβάλλει στον Αλφειό. Πρόκειται να πραγματοποιήσετε μια διαδρομή περίπου 7 χιλιομέτρων σε 3 ώρες, μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο, από ιτιές, λεύκες, λυγαριές και πλατάνια, έτοιμο να μαγέψει μικρούς και μεγάλους με την απαράμιλλη ομορφιά του. Ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα είναι το φράγμα του Λάδωνα, χτισμένο στη θέση Πήδημα, σε υψόμετρο 420 μέτρα, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σε χαράδρα του Αφροδίσιου όρους τεχνητή λίμνη που την ανέδειξε σε οικολογικό πάρκο. Η λίμνη προσφέρεται για δραστηριότητες όπως κωπηλασία, κολύμπι και ψάρεμα, ενώ η γύρω περιοχή είναι ιδανική και για πεζοπορίες. Σημαντικό αξιοθέατο είναι «της Κυράς το γεφύρι», το οποίο κατασκευάστηκε τον 13ο αιώνα μ. Χ. και πλέον είναι ορατό μόνο κατά τους θερινούς μήνες, όταν η στάθμη των νερών κατεβαίνει. Στις όχθες του ποταμού, σε μια ειδικά διαμορφωμένη έκταση όσοι επιθυμούν μπορούν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στην τοξοβολία και την αναρρίχηση, τα οποία περιλαμβάνονται στην τιμή.

Στον Εύηνο με την Outdoorlab
Αναμφίβολα o Εύηνος Ποταμός στην Αιτωλοακαρνανία, αποτελεί τον δημοφιλέστερο προορισμό για rafting και άλλες υπαίθριες δραστηριότητες καθώς απέχει μόλις 2,5 ώρες από το κέντρο της Αθήνας. Το βουνό και το ποτάμι προσφέρονται αντίστοιχα όλο το χρόνο για πληθώρα δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται από ανθρώπους που αγαπούν όχι μόνο τη φύση αλλά και την περιπέτεια. Ο ποταμός Εύηνος θεωρητικά ένα μέτριας δυσκολίας ποτάμι 2-3ης βαθμίδος (της κλίμακας 1-5) και ενδείκνυται για μια απολαυστική ασφαλή κατάβαση υπό την επίβλεψη έμπειρων οδηγών με φουσκωτές βάρκες ή ατομικά Καγιάκ. Η διαδρομή ξεκινάει από τη γέφυρα του Πόρου και καταλήγει στο Διεθνές Προπονητικό Κέντρο Canoe – Kayak, λίγο πριν τη γέφυρα του Μπανιά.

Στον Αχέροντα με το Rafting Athletic Center
Με έδρα την Αρίστη, το Rafting Athletic Center διοργανώνει διάφορες δραστηριότητες με το ράφτινγκ να είναι μία από αυτές. Για επίπεδο αρχαρίων, ο Αχέροντας (Σεριζιάνα-Γλυκή) στην Ήπειρο είναι μια καταπληκτική διαδρομή στις «Πύλες του Άδη» με εναλλαγές στα τοπία και στις δυσκολίες του ποταμού. Περάσματα 3ου και 4ου βαθμού δυσκολίας μέσα από το στενό φαράγγι του Αχέροντα, σε μια διαδρομή που συνολικά παρουσιάζει απλές δίνες με φανερά περάσματα, χαμηλή ταχύτητα και εύκολα εμπόδια.

About the Author

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα