SHAPEWEAR: 3 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

Τα shapewear έχουν μπει για τα καλά στις ζωές μας. Εξάλλου, είναι ένας αρκετά καλός μας σύμμαχος. Όχι γιατί μετατρέπουν το σώμα μας σε κάτι πιο κοντά στο κοινωνικά θεωρούμενο ως ιδανικό, αλλά επειδή τις μέρες, που δεν νιώθουμε τόσο καλά με το σώμα μας (ανθρώπινο είναι), βοηθούν να ανακτήσουμε την αυτοπεποίθησή μας.

Ωστόσο, δεν γίνεται να μην αναρωτηθούμε αν πράγματι είναι ασφαλή για το σώμα και την υγεία μας. Όπως και να το κάνουμε, έχουμε συχνά στο μυαλό μας ότι ο πρόδρομός τους, ο βικτωριανός κορσές, προκαλούσε μόνιμες βλάβες, στενεύοντας τον θώρακά ή μετακινόντας τη θέση των οργάνων. Μην αγχώνεσαι. Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι τα σύγχρονα shapewear είναι εντελως ασφαλή, αρκεί να προσέξεις κάποια πράγματα.

Πρόσεχε τις αντιδράσεις της επιδερμίδας σου

Ειδικά αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα, προσπάθησε να παρατηρήσεις αν το δέρμα σου ερεθίζεται, έχει φαγούρα ή και βγάζει εξανθήματα. Οι πιθανότητες είναι τέσσερις. Είτε φοράς υπερβολικά συχνά το shapewear σου και η αντίδραση προέκυψε από τριβή, είτε η τριβή προκύπτει επειδή σού είναι μικρό, είτε κάποιο χημικό συστατικό του υφάσματος σού προκαλεί αλλεργική αντίδραση, είτε δεν πλένεις όσο θα έπρεπε το shapewear. Η στάθερη λύση είναι να κάνεις ένα διάλειμμα από αυτό και μετά από ένα διάστημα να δοκιμάσεις να φορέσεις κάποιο άλλης εταιρείας ή άλλου μεγέθους.

Rash GIFs | Tenor

Μην φοράς πολύ στενά shapewear

Το χειρότερο, που μπορείς να κάνεις, είναι να διαλέξεις ένα shapewear μικρότερο του μεγέθους σου. Πέραν της επιπλέον τριβής, μπορεί να δημιουργήσει πραγματικά προβλήματα υγείας. Υπάρχει η πιθανότητα, για παράδειγμα, αν είναι πολύ στενό στους γοφούς σου να περιορίσει την κυκλοφορία του αίματος προς τα πόδια, με αποτέλεσμα να τα δεις να πρήζονται. Επιπλέον, αν φοράς ένα πολύ στενό shapewear μακροχρόνια, η πεπτική οδός σου είναι δυνατόν να πιεστεί σε τέτοιο βαθμό, που τελικά να σού προκαλέσεις γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Παράλληλα, αν είσαι συνεχώς πρησμένος ή έχεις αέρια, ίσως οφείλεται στο στενό shapewear σου, μιας και αυτό δεν επιτρέπει στα φυσικά αέρια της πέψης και στον αέρα, που μπαίνει στον οργανισμό μας όταν τρώμε, να απελευθερωθούν.

12 things your doctor wants you to know about your shapewear

Χρησιμοποίησε τη λογική σου

Ακούγεται πολύ γενικό, αλλά είναι βασικό. Οι πιθανότητες λένε ότι το καταλαβαίνεις αν κάτι στο σώμα σου δεν πηγαίνει πολύ καλά, κάθε φορά που φοράς shapewear. Επιπλέον, αν βάλεις μπροστά τη λογική σου, σίγουρα θα καταλάβεις και τι δεν είναι πολύ καλή ιδέα να κάνεις. Για παράδειγμα, μην τα φοράς για υπερβολικά πολλή ώρα και για μεγάλες περιόδους και μην φοράς shapewear στη διάρκεια του ύπνου σου.

SHAPEWEAR TO MAKE YOU DRESS LIKE YOU RULE

About the Author

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα